Dimecres 02 a les 21.30


Aquesta setmana descobrim el “Ramon Llull, teòleg i místic”
Aquest dimecres vespre, podreu el capítol següent de la nova sèrie documental d’IB3 Televisió, Ramon Lull. En aquest cas vos descobrirem la figura de Ramon Llull, com a teòleg i místic.

Ramon Llull vestia hàbit però no era frare. Fou un estudiós de les coses de la religió, és a dir, un teòleg, independent però molt influent. Cercava Déu, no només en els llibres, sinó també dins seu i en la natura; fou, per tant, un místic fervent i és considerat el primer ermità de Mallorca.

En aquest segon programa, coneixerem la dimensió religiosa de Ramon Llull. A l’església de Santa Eulàlia de Palma, descobrirem la llegenda de la dama del pit malalt i per què un home casat com ell decidí un dia abandonar la família i dedicar la vida a Déu. Anirem a Montserrat per parlar de la peregrinació que va fer de Barcelona a Santiago de Compostel·la. De nou a Mallorca, pujarem al puig de Randa, on visqué una il·luminació divina que li marcà el camí. A Roma, coneixerem per què sant Francesc d’Assís fou un model per a ell. Sabrem també per què estudià l’Alcorà i què trobà d’interessant en l’Islam. A la basílica de Sant Francesc, a Palma, coneixerem els enigmes de la seva mort i alguns secrets del seu sepulcre. Finalment, a la Seu, ens explicaran les gestions que es fan a l’actualitat perquè algun dia el beat Ramon Llull arribi a ser “sant Ramon Llull”.

Per primera vegada a la televisió, una sèrie de sis capítols explora la figura de Ramon Llull, el mallorquí més universal de tots els temps, un geni de l’edat mitjana que destacà com a escriptor, filòsof i teòleg, un viatger incansable que escampà el seu coneixement arreu de la Mediterrània. Seguirem les seves passes per indrets enigmàtics i sublims de Mallorca i viatjarem com ell a Barcelona, París i Roma.

El programa el presenta Joan Miquel Artigues i inclou entrevistes amb personatges destacats, gràfics il·lustratius, imatges úniques dels diferents llocs lul·lians de Mallorca, enregistraments a Roma, París, i Barcelona.

Si voleu conèixer la vida i l’obra de Ramon Llull, ho podeu fer cada dimecres vespre a les 21.30 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #RamonLlull i a www.facebook.com/ib3tv.

Al web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL