Dissabte 05 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Arboricultura i paisatgisme
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte començarem el programa tractant temes relacionats amb l’arboricultura, la gestió dels espais verds i la relació dels arbres amb el paisatge i el disseny urbà.  En el nostre espai “Berenars de Ciència” rebrem Jaume Fiol, president de l’Associació Balear de l’Arbre (ABA). Al llarg d’aquesta setmana s’ha celebrat Palma Verda 2015 – IV Jornada d’Arboricultura i Paisatgisme, organitzada per l’esmentada entitat en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma i l’Associació Espanyola d’Arboricultura.

Tot seguit parlarem de nutrició a la secció “Bons Aliments” amb Josep Tur, catedràtic de Fisiologia del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB. Amb ell reprendrem la qüestió dels possibles efectes cancerígens de la carn vermella i processada. Després de migdia conversarem sobre conservació i ecologia amb el biòleg Joan Mayol, que acaba de presentar el llibre Apuntes de Conservación Biológica. Experiencias, reflexiones y perplejidades de un naturalista.

A partir de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem “Biodiversitat” amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia de la UIB. Després serà el torn de  Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa a la secció “Ciència per a Tothom”. Finalment, acabarem el programa amb Xavi Canyelles i Luis Resines, que a l’“Entrevista Impossible” ens proposaran cercar les claus científiques del naixement d’una estrella, la nebulosa Te11, a la constel·lació d’Orió.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores i que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al nostre correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL