Dijous 10 a les 08.00


EL FARISTOL
L’Assemblea de Docents i la Conselleria d’Educació es reuneixen per desconvocar la vaga de dia 15
L’Assemblea de Docents estaria disposada a desconvocar la vaga prevista per a dia 15 de desembre si la Conselleria d’Educació i Universitats aconseguís 36 milions d’euros més per als pressuposts de l’any que ve. Aquests 36 milions suposarien un increment del 10% respecte als comptes de l’any passat. Amb aquest augment, segons l’organització, el pressupost del departament estaria emmarcat dins la millora que s’espera a la comunitat educativa. Per tot això, El Faristol d’aquest dijous conversarà amb Iñaki Aicart, portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. Aicart ens avançarà l’ordre del dia de la trobada a què han estat convocats, que es farà a les 17 hores.

A més a més, el medi ambient serà protagonista de la tertúlia del programa. En primer lloc, perquè els balears som els ciutadans de tot Espanya que més residus urbans produïm. En segon, amb motiu de la Cimera del Clima de París que fins a l’11 de desembre intenta tancar un acord global per frenar el canvi climàtic. Un dels participants a la tertúlia serà el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus del Govern, Sebastià Sansó, qui representa el Govern de les Illes Balears a la trobada de París.

D’altra banda, aquesta setmana ha entrat en vigor la modificació del procés canònic per la declaració de la nul·litat matrimonial. La reforma impulsada pel papa Francesc introdueix tres novetats principals: la gratuïtat del procés, l’eliminació de l’obligatorietat d’una doble sentència de conformitat i que, en els casos més evidents, serà el bisbe qui dugui la causa. Per tant, es preveu que sigui més ràpid. Durant aquest 2015 s’han presentat al Tribunal de la Rota 400 nul·litats, una xifra similar a la de l’any passat. En el 70% dels processos el matrimoni s’ha declarat nul.

El Faristol és el magazín matinal d’IB3 Ràdio, dirigit per Àngela Seguí, que es pot escoltar de dilluns a divendres a partir de les 8 h.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter (@ElFaristolib3), al nostre Facebook (El Faristol – IB3 Ràdio) i al correu electrònic: elfaristol@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL