Divendres 11 a les 08.00


EL FARISTOL
L’EMT farà vaga per Nadal
Els treballadors de l’EMT han convocat una vaga que començarà a partir de dilluns. Denuncien l’incompliment de promeses electorals per part del batle José Hila, perquè diuen que hi ha hagut una vulneració del conveni col·lectiu. Els treballadors d’autobús són cridats a la vaga els dies 14, 16 i 18 de desembre amb aturades parcials, per al 21 i 23 de desembre hi ha convocades jornades de 24 hores de vaga i, a partir de dia 4 de gener, la vaga serà indefinida. Per aquest motiu, El Faristol d’aquest divendres parlarà tant amb el comitè d’empresa com amb el regidor de Mobilitat i president de l’EMT de Palma, Joan Ferrer.

D’altra banda, la Conselleria d’Educació i Universitat ha mantengut aquest dijous una reunió amb l’Assemblea de Docents. La trobada ha tengut dos punts a l’ordre del dia: els serveis mínims que segons els serveis jurídics s’hauran de mantenir als centres amb motiu de la vaga convocada per aquest col·lectiu i un torn obert per a altres temes de l’Assemblea de Docents.

Aquest dijous ha entrat en vigor la normativa de la Llei de Transparència que estableix que les administracions públiques han de publicar i facilitar als ciutadans l’accés a diverses informacions. Així, les pàgines web dels ajuntaments han de mostrar les dades relatives a l’organització municipal, la composició dels òrgans de govern, les subvencions que atorguen els consistoris, el pressupost de les corporacions, els contractes i convenis, així com les empreses públiques, fundacions i patronats. La secretària general de la Federació d’entitats locals de les Illes Balears, Neus Serra, explicarà a El Faristol si els ajuntaments de l’arxipèlag han adoptat les mesures a què els obliga la Llei de Transparència.

Així mateix, el president de l’Associació d’empresaris xinesos de les Illes Balears, Antonio Yoh, parlarà de l’alerta vermella per contaminació que s’ha decretat a la Xina.

El batle de Consell, Andreu Isern, serà l’encarregat de narrar el dia al dia del municipi en la secció dedicada a la política dels ajuntaments.

A més a més, el periodista Raül Valls, de la Unió de Comunicadors i Treballadors Audiovisuals de Balears, ens informarà de la reunió que han convocat a la cafeteria d’IB3 Televisió per donar a conèixer l’associació. L’entitat vol fomentar les bones pràctiques i els drets laborals dels treballadors del sector; establir uns criteris comuns amb relació a les contractacions, els sous i les ofertes de feina; crear una xarxa de professionals amb l’objectiu de ser més visibles; emprendre nous projectes; organitzar una entrega anual de premis i tenir presència dins IB3.

En plana cultural, ens farem ressò del concert que oferiran Els Valldemossa aquest diumenge a l’Auditori de Manacor. A més, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha presentat el Concert d’Any Nou, que es realitzarà l’1 de gener, a les 20 hores, en el teatre Principal de Palma.

El Faristol és el magazín matinal d’IB3 Ràdio, dirigit per Àngela Seguí, que es pot escoltar de dilluns a divendres a partir de les 8 h.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter (@ElFaristolib3), al nostre Facebook (El Faristol – IB3 Ràdio) i al correu electrònic elfaristol@ib3radio.com.

 IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL