Dissabte 19 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Tertúlia Star Wars. El despertar de la força (sense espòilers)
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte començarem el programa tractant temes relacionats amb Cabrera, la seva biodiversitat, la conservació, les pesqueries i les tasques científiques d’oceanografia en aigües pròximes en aquest arxipèlag. En el nostre espai Berenars de Ciència conversarem amb Pere Oliver, biòleg, president del Patronat del Parc Nacional Marítim Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera i investigador de ciències marines a l’IEO-Centre Oceanogràfic de Balears, i amb Xavier Pastor, biòleg marí i expert en oceanografia.

Tot seguit parlarem de nutrició i de com hem d’afrontar de la millor manera els menjars, probablement copiosos, de les festes de Nadal a la secció Bons Aliments amb Josep Tur, catedràtic de Fisiologia del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB.

A partir de migdia dedicarem la tertúlia a la darrera pel·lícula de la saga galàctica: Star Wars. El despertar de la força, que aquesta setmana ha arribat a les pantalles de cinema de tot el món. Cercarem les “claus científiques” de la pel·lícula i farem tertúlia (sense espòilers) amb Honorio Arribas, president de l’Associació d’Amics de la Ciència Ficció; el físic Adrià García, de l’Associació de Joves Investigadors de la UIB; el col·laborador d’aquest programa Albert Flexas, investigador del grup Evolució i Cognició Humana (EvoCog) de la UIB i gerent de Mallorca Creativa, així com diversos fans de la nissaga de la Guerra de les Galàxies a la Legión 501 Spanish Garrison. També contactarem amb Marcelino Luna, organitzador de l’esdeveniment RetroMallorca 2015 que se celebrarà durant tot el dissabte al Parc Bit i dedicarem una Entrevista Impossible en clau d’humor al “costat fosc” amb el col·laborador Xavier Canyelles.

En aquesta ocasió el programa tindrà una hora manco a causa d’una retransmissió esportiva que comença just a les 13 hores.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

 IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL