Dissabte 19 a les 20.00


PANORAMA IB
‘Refugiats – espera i oblit’, ‘Els patges de Nadal’ i ‘Betlem a Mallorca’
Aquest espai s’emet, aquesta setmana, dissabte a les 20.00 h i el presenta el periodista Toni Sorell.

El món viu la pitjor crisi humanitària des de la Segona Guerra Mundial. 60 milions de persones s’han hagut de desplaçar forçosament per motius bèl·lics, de les quals 12 milions són sirianes. Mentre la Unió Europea es posa d’acord per a la distribució de l’acollida de refugiats, aquests esperen a les fronteres, aspirant al dia en què puguin tenir una vida digna. És el que també desitja n’Ayssar. Ella i la seva família són a Mallorca des de fa dos anys. A Panorama els explicam com va ser la fugida d’aquesta família siriana i com és ara la seva vida aquí. Una altra refugiada de guerra, na Tea, de Sarajevo, també ens conta com va ser, fa 23 anys, la seva rebuda a les Illes. Ella, ara, vol tornar el favor i participa en una plataforma d’ajut als refugiats. És un exemple més de com la societat balear es prepara, per quan, finalment, arribin els refugiats

Nadal és temps d’il·lusió, de desitjos i regals i, per a alguns,  també és una bona oportunitat per treballar i guanyar uns doblers extres. Segons l’agència d’ocupació Randstad, la campanya d’enguany donarà feina a unes mil cent persones, un 8% més que l’any passat.  La majoria ho faran dins el sector del comerç, l’hostaleria, la logística i els transports. Tot i així, la precarietat laboral és una situació constant. El darrer any,  9 de cada 10 contractes que s’han fet a les Illes són temporals.

A Panorama hem parlat amb alguns d’aquests “patges de Nadal” que ens han explicat com es treballa durant les festes, quins són els incentius i en què pensen gastar-se el sou, després de la campanya nadalenca.

Aquesta setmana coneixem l’origen dels betlems i com han anat evolucionant a Mallorca fins a arribar a constituir unes de les representacions del naixement més diferenciades  de la Mediterrània. També coneixem la història d’en Nadal, un marier que dedica gairebé tot el seu temps lliure a l’elaboració d’un betlem que reprodueix de manera sorprenent el seu poble.

Panorama IB fa un repàs profund dels temes que han marcat l’actualitat de l’agenda setmanal de les Illes Balears.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio i @PanoramaIB amb l’etiqueta #PanoramaIB.

Al web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL