Dimecres 23 a les 22.50


REPORTATGE DOCUMENTAL
Aquest dimecres viatjam amb “La Sibil·la a Brussel·les”
Aquest dimecres a les 22.50 hores IB3 Televisió emetrà el reportatge documental La Sibil·la a Brussel·les. En aquest espai es narraran el viatge, els assajos, els preparatius, la interpretació del cant a la catedral de Sant Miquel i Santa Gúdula i les reaccions dels assistents a l’esdeveniment, entre els quals hi ha algunes de les màximes autoritats de govern a les Illes Balears.

Coneixerem millor la cantant i les seves sensacions sobre aquest esdeveniment, com també les de la gent que l’acompanya. També veurem els seus assajos, coneixerem els organitzadors que ho han fet possible i sabrem quina valoració en fa el president del Consell de Mallorca, qui hi serà present. A més, aprofitarem per conèixer millor l’església de Sant Miquel i Santa Gúdula, que podem considerar la catedral d’Europa.

El cant de la Sibil·la s’escoltava a tot el sud d’Europa a l’edat mitjana, fins que al segle XVI el concili de Trento el va anar arraconant pel seu origen pagà. Mallorca és l’únic lloc del planeta on aquesta peça que pronostica l’arribada del messies i la fi del món s’ha conservat intacta. Avui dia, el cant de la Sibil·la és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Dia 6 de desembre del 2015, quan els països del nord d’Europa donen la benvinguda al Nadal, aquest cant serà interpretat per primera vegada a la història a la catedral de la capital d’Europa, Brussel·les. La cantant Neus Sánchez, acompanyada dels cors de Sant Miquel i del Casal Català de Brussel·les, serà l’encarregada de donar veu a una peça que durant segles ha estat cantada per nombrosos mallorquins.

L’emoció del viatge, els assajos, els preparatius, la rebuda… És una oportunitat única per viure des de dins allò que representa exportar a la capital d’Europa un llegat tan singular de la cultura illenca.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL