Dimarts 29 a les 22.35


RAMON LLULL
Aquesta setmana descobrim el Ramon Llull, filòsof i científic
Aquest dimecres vespre, en acabar el debat de les formacions polítiques amb motiu de les eleccions generals del 20 de desembre, podreu veure el capítol següent de la nova sèrie documental d’IB3 Televisió, Ramon Lull.

La imatge de Ramon Llull respon a l’arquetip d’home savi de l’edat mitjana: un llibre, una ploma i sobretot una llarga barba. «Mestre barbaflorida» fou un gran coneixedor de les «set arts liberals», les set assignatures del saber medieval; i un savi entossudit a reivindicar la raó en uns temps en què el pensament es trobava captiu en debats estèrils.

En aquest tercer programa, parlarem de Ramon Llull com a filòsof i científic. Als jardins de Miramar, a Valldemossa, descobrirem l’Ars magna, una eina que havia de permetre escatir la veritat mitjançant raonaments lògics; sabrem així per què Ramon Llull és el patró dels informàtics. Visitarem la biblioteca del monestir de la Real, on es formà de manera autodidacta, i anirem a la Universitat de París per seguir el seu rastre de professor universitari. Visitarem l’Observatori Astronòmic de Mallorca i sabrem per què un asteroide du el seu nom. A Roma, ens embrancarem en el seu llibre Arbre de ciència. Comprovarem com les idees de Llull han perviscut durant segles a Europa través del lul·lisme. I finalment, preguntarem als entesos sobre la llegenda del Ramon Llull alquimista.

Per primera vegada a la televisió, una sèrie de sis capítols explora la figura de Ramon Llull, el mallorquí més universal de tots els temps, un geni de l’edat mitjana que destacà com a escriptor, filòsof i teòleg, un viatger incansable que escampà el seu coneixement arreu de la Mediterrània. Seguirem les seves passes per indrets enigmàtics i sublims de Mallorca i viatjarem com ell a Barcelona, París i Roma.

El programa el presenta Joan Miquel Artigues i inclou entrevistes amb personatges destacats, gràfics il·lustratius, imatges úniques dels diferents llocs lul·lians de Mallorca, enregistraments a Roma, París, i Barcelona.

Si voleu conèixer la vida i l’obra de Ramon Llull, ho podeu fer cada dimecres vespre a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #RamonLlull i a www.facebook.com/ib3tv.

Al web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL