Dimecres 30 a les 08.00


EL FARISTOL
El Govern es personarà contra les empreses acusades d’explotació laboral
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha anunciat que el Govern balear es personarà com a acusació particular en el cas dels establiments precintats a Mallorca per presumpta explotació laboral, i que ha causat la detenció d’almenys onze empresaris i el tancament provisional de 22 establiments comercials. Així, el conseller explicarà a El Faristol que el Govern es personarà per investigar els possibles delictes contra els drets dels treballadors relacionats amb la realització de jornades superiors a la permesa per llei, vulneració de jornades a temps parcial, falta de pagament de salaris que es deuen i, en general, irregularitats relacionades amb la dignitat dels treballadors.

D’altra banda, les empreses contractaran 300 persones a Balears per a la campanya de rebaixes. Una qüestió que ens acostaran representants de les patronals del comerç, els sindicats i les empreses de treball temporal.

Durant el programa també parlarem dels incendis forestals, més d’un centenar, que estan actius a Cantàbria i Astúries. En aquest sentit, ens acompanyarà el director general de l’IBANAT, Joan Ramon Villalonga, i representants càntabres i asturians a les Illes que explicaran el valor mediambiental d’aquestes zones naturals.

I el secretari de política municipal de Proposta per les Illes, Joan Carles Verd, farà balanç de la moció presentada a consistoris d’arreu de Balears per demanar un front comú davant Madrid en favor d’un nou sistema de finançament.

A més a més, la portaveu del PP al Consell de Menorca, Salomé Cabrera, es referirà a la revisió del projecte de reforma de la carretera de Ciutadella a Ferreries que duu a terme el Consell.

Així mateix, Sebastià Sagreras, batle de Campos, protagonitzarà la secció dedicada a la política municipal.

En temps de tertúlia, conversarem sobre el passat, el present i el futur del sector del calçat de les Balears. Això amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem que confirma la caducitat per falta d’ús d’onze marques de sabates que eren propietat de Yanko.

Un centenar de taxistes de les Illes col·laboraran en una campanya solidària amb refugiades sirianes, una proposta que ens explicarà la responsable de l’ONG Alianza por la Solidaridad, Mamen Nombela.

El Faristol és el magazín matinal d’IB3 Ràdio, dirigit per Àngela Seguí, que es pot seguir de dilluns a divendres, a partir de les 8 hores.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter (@ElFaristolib3), al nostre Facebook (El Faristol – IB3 Ràdio) i al correu electrònic: elfaristol@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL