Dilluns 04 a les 22.00


AIXÒ ÉS MEL
Or, mirra i encens
Aquesta setmana a Això és Mel, volem conèixer la gastronomia i la cultura que envolten els Reis d’Orient. Entrevistarem Salvador Sánchez de l’Observatori Astronòmic perquè ens expliqui què era exactament l’estel que va guiar els Reis pel desert i si realment va ser un fenomen extraordinari. Anirem també al Museu Diocesà de Mallorca per contar-vos la història del quart Rei d’Orient i com es representaven les tres edats de l’home a l’Adoració dels Reis. També descobrirem l’origen de l’arbre de Nadal i per què s’engalana amb bolles i llumets.

Tomeu Caldentey anirà a veure el pastisser Miquel Segura perquè li mostri com es fa el mític carbó de Reis. També li explicarà l’origen del clàssic tortell de Reis i el d’una greixonera de sopes dolces que es regalava un temps als infants i que Miquel Segura ha recuperat de l’oblit.

Els Reis duen juguetes. Una de les més emblemàtiques i que ha resistit tots els temps és la baldufa. Nosaltres veurem com aquesta peça continua unint generacions. En Tomeu anirà al Museu de sa Jugueta perquè Pere Debón li faci un plat amb molta imaginació. I com que els Reis vénen acompanyats d’una aurèola de màgia, en Tomeu farà un menjar ràpid en què la màgia es farà present.

Acabarem amb un còctel de Manuel Pérez. El que és considerat el millor sommelier de 2015 ens prepararà un tortell de reis per beure.

Això és Mel és un programa de cultura i gastronomia que recorr els pobles i les ciutats de les Illes Balears per conèixer de primera mà la història, el patrimoni i les curiositats relacionades amb la gastronomia i els productes agroalimentaris de l’Arxipèlag. Els nostres protagonistes, l’actor Toni Gomila i el cuiner Tomeu Caldentey, parlaran de diferents temàtiques i productes per descobrir quins plats se n’elaboren.

Això és Mel s’emet cada dilluns a les 22 hores.

A la web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta” .

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta # Aixòésmel i a www.facebook.com/ib3tv.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL