Dimarts 05 a les 21.35


CINEMA
La producció mallorquina ‘L’amo de Son Quint’ dimarts vespre a IB3
Dimarts 5 de gener, a les 21.35 hores, IB3 Televisió emetrà la pel·lícula Lamo de Son Quint. Un drama rural rodat i ambientat en la Mallorca profunda, que relata la història d’un contrabandista mallorquí que es converteix en milionari a principis del segle XX.

Des de l’edat moderna, el contraban es va situar en una dimensió creixent. Els punts d’origen del material eren els ports del Mediterrani occidental, com Marsella i Gènova, i el litoral del Magreb.

El tabac, sobretot, era el gènere de contraban per excel·lència. L’extensa línia de la costa del litoral mallorquí, amb nombrosos punts accessibles per desembarcar-hi la mercaderia, oferia unes condicions ideals per practicar-hi el contraban.

La figura del contrabandista era, a més, molt valorada socialment. Les classes populars els encobrien i, al mateix temps, es beneficiaven d’aquesta pràctica que els proporcionava feina ben remunerada i mercaderies a bon preu.

Fins a la Guerra Civil del 1936-1939, el cos de carrabiners, creat el 1829, era l’encarregat de perseguir les activitats de contraban en les costes i les fronteres.

La pel·lícula és produïda i rodada íntegrament a Mallorca i protagonitzada per actors de les Illes. Una història d’ambicions, passions i traïcions.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #CinemaIB3 i www.facebook.com/ib3tv.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL