Dimecres 06 a les 09.00


EL FARISTOL
L’Adoració dels Tres Reis d’Orient
“L’Adoració dels Tres Reis d’Orient”, una versió lliure de la comèdia de Llorenç Moyà farcida de tints satírics, s’ha convertit en un clàssic del 6 de gener. Es representarà aquest dimecres a ses Voltes de Palma i reunirà una selecció de personalitats conegudes de la societat mallorquina. Entre d’altres, tres dones interpretaran el paper dels Reis Mags: Xelo Huertas, Maria Alorda i Catalina Sureda. També hi participaran els actors Joan Carles Bestard i Pep Noguera i Noemí Garcies farà de sibil·la. Enguany fa 31 anys que el grup Taula Rodona Teatre du a terme aquest espectacle, que estarà carregat d’ironia i relacionat amb l’actualitat més propera. Bernat Pujol, director de Taula Rodona i codirector de l’obra juntament amb Mateu Fiol, narrarà a El Faristol com s’ultimen els preparatius. La representació coincideix amb el centenari del naixement de Llorenç Moyà, autor de l’obra i de qui parlarà el batle de Binissalem, Jeroni Salom, durant el programa.

El Consell de Formentera enviarà una carta al conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Joan Boned, i al director general d’Endesa a les Illes Balears, Ernesto Bonín, per mostrar “la indignació de l’illa” i demanar “que es prenguin d’una vegada mesures per garantir que l’illa tengui un correcte servei d’energia elèctrica”. Ho farà amb motiu de l’aturada parcial de subministrament elèctric que ha afectat Formentera en les darreres hores. Ens en parlarà la consellera insular de Medi Ambient, Daisee Aguilera. Per part seva, la portaveu de la companyia elèctrica Gesa Endesa, Maria Magdalena Frau, ha explicat que “hi ha hagut una triple avaria a una línia aèria de mitjana tensió que no s’ha pogut reparar abans perquè no es podia garantir la integritat dels operaris per mor de les ratxes de vent”.

Durant el programa també revisarem la situació política que es viu al Parlament de Catalunya respecte a la investidura d’un nou president, una qüestió de la qual tractaran el president d’Esquerra Republicana a Balears, Guillem Morro, i el doctor en economia i professor del grau d’economia a la UIB Amedeo Spadaro.

D’altra banda, mentre que els catòlics celebren el Nadal el 25 de desembre, els ortodoxos ho fan el 7 de gener d’acord amb el calendari julià instaurat per Juli Cèsar l’any 47 abans de Crist. A les Balears, una de les esglésies ortodoxes de més tradició i arrelament és la de l’Arcàngel Sant Miquel, situada al número 3 de la plaça de Jorge Luis Borges de Palma i que depèn del patriarcat de Sèrbia. Així, el hieromonjo Miquel, rector de la parròquia, donarà a conèixer les tradicions i singularitats de les esglésies ortodoxes pel que fa a les festes nadalenques.

Finalment, la presidenta de l’ONG Associació d’Empleats d’Aeronàutica Solidària, Marta Andreu, ens convidarà al concert que organitzen per a aquest divendres en benefici dels projectes que desenvolupen a Bolívia i República Dominicana per ajudar els nins en risc d’exclusió social.

El Faristol és el magazín matinal d’IB3 Ràdio, dirigit per Àngela Seguí, que es pot escoltar de dilluns a divendres a partir de les 9 h.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter (@ElFaristolib3), al nostre Facebook (El Faristol – IB3 Ràdio) i al correu electrònic: elfaristol@ib3radio.com. 

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL