Dilluns 18 a les 22.45


L’HORA D
IB3 estrena el documental “Agent Sicre. L’amic americà”
Aquest dilluns a les 22.45 hores estrenam el programa LHora D, que omplirà cada setmana un espai destacat a la nostra televisió pública, el del documental. Cada setmana estrenarem un documental i, a continuació, en reposarem un altre ja emès en anteriors programes. Aquesta setmana podrem veure la producció Agent Sicre. Lamic americà i tot seguit Joan March de malnom en Verga.

Agent Sicre. Lamic americà, narra les peripècies de Ricard Sicre, exiliat espanyol que, després d’acabar la Guerra Civil, es va convertir en espia al servei dels Estats Units d’Amèrica i que va mantenir una gran relació amb Mallorca. A través de la vida de Ricard Sicre, el documental aprofundeix en les complicades relacions amb els Estats Units des dels anys 40 fins a l’actualitat, i en l’entrada d’Espanya a l’economia de mercat.

L’any 1943, després del desembarcament aliat al nord d’Àfrica, el comandament estatunidenc, temorós que Franco entri a la II Guerra Mundial a favor de l’Eix, ordena l’inici d’operacions d’intel·ligència en territori espanyol. L’agent de l’Office of Strategic Services (OSS) Ricard Sicre, recluta voluntaris entre els exiliats espanyols internats als camps de concentració d’Algèria. Després del seu entrenament, els nous agents són desembarcats a la costa de Màlaga, en la que es va anomenar “operació Banana”. La missió serà un tràgic fracàs, que provocarà la mort de la majoria dels agents espanyols, i un incident diplomàtic important.

Agent Sicre. Lamic americà, és una coproducció de Quindrop Produccions Audiovisuals SL, Radio Televisió Espanyola RTVE i Radiotelevisió de les Illes Balears IB3 dirigit per Pablo Azorín i Marta Hierro. El documental es va estrenar al Festival de Cinema de Màlaga i al Festival Maremostra.

Presentat per Nofre Moyà, LHora D es converteix així en el territori del documental. El lloc en què l’espectador pot accedir a treballs d’aquest gènere amb un vincle temàtic amb la nostra societat i geografia.

Vos convidam a fer el seguiment del programa a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #LHoraD i a www.facebook.com/ib3tv.

Al web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe”. Si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL