Dimecres 20 a les 22.35


RAMON LLULL
Aquesta setmana descobrim el Ramon Llull, ciutadà
Ramon Llull era un home compromès amb la política del seu temps. Fou un defensor del bé públic i va combatre el mal ús que alguns fan de les institucions de tots. Cercava incansablement el diàleg i la pau però no renuncià mai a un hipotètic ús de les armes.

En aquest cinquè programa, parlarem del Ramon Llull ciutadà. Participarem en les festes del Firó de Sóller i reflexionarem sobre l’enfrontament secular entre l’Islam i la Cristiandat. A Barcelona i a París, posarem de manifest les relacions excel·lents que el savi de Mallorca tenia amb el rei d’Aragó, el de França i amb altres poderosos del seu temps. Al palau de l’Almudaina, evocarem un jove Ramon Llull instructor de l’infant Jaume i escriptor de llibres de cavalleria. A Roma, esbrinarem per què Ramon Llull cercava el suport del papa per fer una “croada de persuasió” a Terra Santa. Visitarem el Temple, la fortalesa que els templers tenien a Palma i descobrirem quina relació tenia Llull amb aquells monjos guerrers. Finalment, cercarem informació sobre la celebració del sisè centenari de la mort de Ramon Llull, ara fa cent anys, i comprovarem com el nom de Ramon Llull designa infinitat de carrers, places i institucions culturals.

Per primera vegada a la televisió, una sèrie de sis capítols explora la figura de Ramon Llull, el mallorquí més universal de tots els temps, un geni de l’edat mitjana que destacà com a escriptor, filòsof i teòleg, un viatger incansable que escampà el seu coneixement arreu de la Mediterrània. Seguirem les seves passes per indrets enigmàtics i sublims de Mallorca i viatjarem com ell a Barcelona, París i Roma.

El programa el presenta Joan Miquel Artigues i inclou entrevistes amb personatges destacats, gràfics il·lustratius, imatges úniques dels diferents llocs lul·lians de Mallorca, enregistraments a Roma, París, i Barcelona.

Si voleu conèixer la vida i l’obra de Ramon Llull, cada dimecres a les 22.35 hores.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #RamonLlull. Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3Televisio, a Facebook: IB3 Televisió.

A la web ib3tv.com podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL