Dimecres 27 a les 22.30


RAMON LLULL
Acabam el programa i descobrim el Ramon Llull comunicador i viatger
Ramon Llull fou un dels grans viatgers de l’edat mitjana. No volia obrir rutes comercials com Marco Polo ni explorar països com Ibn Battuta, contemporanis seus. L’objectiu de Llull era convertir els infidels. Volia estendre el seu missatge i fou conscient que la comunicació era fonamental per aconseguir-ho.

En aquest sisè programa, parlarem del Ramon Llull comunicador i viatger. Comprovarem com la Palma medieval era un veritable nus de comunicacions marítimes. Seguirem les rutes que Ramon Llull féu per tota la Mediterrània damunt l’Atles català del cartògraf mallorquí Jafudà Cresques. Ens embarcarem en un llaüt per entendre què significava viatjar per mar fa set-cents anys. Parlarem del gran caminador i pelegrí que fou Ramon Llull. A Roma, esbrinarem per què Ramon Llull va passar més de mitja vida viatjant. Davall la trona de Sant Francesc, parlarem de la retòrica (l’art de fer sermons), en què Llull era un mestre. Coneixerem l’escut de la família Llull i ens deixarem sorprendre per un dels primers còmics de la història, fet a París el 1321, que ens mostra en imatges la vida del savi de Mallorca. Finalment, pujarem al puig de Randa, magnífic mirador de l’illa, per reflexionar sobre la dimensió immensa de la figura de Ramon Llull, set-cents anys després de la seva mort.

Per primera vegada a la televisió, una sèrie de sis capítols explora la figura de Ramon Llull, el mallorquí més universal de tots els temps, un geni de l’edat mitjana que destacà com a escriptor, filòsof i teòleg, un viatger incansable que escampà el seu coneixement arreu de la Mediterrània. Seguirem les seves passes per indrets enigmàtics i sublims de Mallorca i viatjarem com ell a Barcelona, París i Roma.

El programa és presentat per Joan Miquel Artigues i inclou entrevistes amb personatges destacats, gràfics il·lustratius, imatges úniques dels diferents llocs lul·lians de Mallorca i enregistraments a Roma, París i Barcelona.

Si voleu conèixer la vida i l’obra de Ramon Llull, cada dimecres a les 22.35 hores.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #RamonLlull. Trobareu més informació al compte de Twitter: @IB3Televisio i a Facebook: IB3 Televisió. A la web ib3tv.com podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL