Dijous 28 a les 21.40


UEP! COM ANAM?
Visitarem dones pageses i vells molins fariners, observarem el canvi climàtic i farem frit de porc
Aquest dijous vespre, a Uep! Com anam?, posarem l’accent del nostre capítol setmanal damunt l’enorme sacrifici i la bona feina que fan dia a dia les components d’un col·lectiu que, amb freqüència, passa desapercebut als ulls del conjunt de la societat: les dones rurals.

Al reportatge principal, l’amo Toni Ballador visitarà tot un seguit de valentes dones pageses de la zona del Pla, les acompanyarà i ajudarà durant les seves respectives jornades de treball a fora vila i, al ramat, després de témer-se de la difícil situació de les dones pageses –que sovint han de compaginar sense cap ajut extern les dures feines del camp amb la criança dels fills i també amb les tasques de la casa-, participarà en l’elaboració d’un suculent dinar de germanor organitzat per la delegació local de la Federació de Dones Rurals. Serà un tema d’especial interès i sensibilitat, però tampoc no vos podeu perdre l’entretenguda entrevista que farem a un exsecallador de Campos mentre poda oliveres, ni la didàctica visita que farem al savi Montserrat Bosch i Boscana de Llucmajor per tractar dels efectes i trastorns que el canvi climàtic està causant en els nostres cultius de secà tradicionals.

I no gaire lluny d’allà, a Algaida, amb un home ben xalest que va molt de camp i de glosar, cuinarem un deliciós frit de porc que serà per llepar-se els dits de totes dues mans. Finalment, amb Felip Munar, revisarem l’esplendorós passat moliner i fariner de Manacor; tot visitant el museïtzat Molí d’en Fraret i també el Molí d’en Roca, seu de la veterana i curiosa confraria de Tastavins. El nostre episodi dos-cents quaranta-tres serà, com veis, un deu de programa; no vos el perdeu!!!

Uep! Com anam? s’emet el dijous vespre, a partir de les 21.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #UEP i www.facebook.com/uepcomanam.

A la web www.ib3tv.com, podeu seguir aquest programa “En directe” i, si no el podeu veure, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL