Dissabte 30 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
terratrèmols, epidemiologia i recomptes d’aus 
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Terratrèmols, falles geològiques, epidemiologia, control d’infeccions i recomptes d’aus centren el programa d’aquest dissabte. Començam el programa amb el nostre espai Berenars de Ciència, al qual entrevistam Rosa Maria Mateos, científica titular de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) amb qui conversarem de falles geològiques a la Mediterrània i de sismicitat a Balears.

A continuació a l’espai Bons Aliments rebrem Pep Tur i Alicia Julibert, del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB, i tractarem la qüestió de les racions i la freqüència recomanada d’aliments que hem de prendre cada dia, siguin cereals o lleguminoses; verdures o fruites; carn o peix o llet i derivats. La nostra pregunta del dia que volem compartir amb els oients es: En puc repetir?

A la segona hora del programa parlarem dels bacteris presents en ambients hospitalaris que poden arribar a causar infeccions amb el doctor Antonio Pareja, coordinador de la Unitat d’Epidemiologia i Control d’Infeccions de l’Hospital Son Llàtzer i que acaba de llegir una tesi doctoral sobre la incidència del bacteri Staphylococcus aureus i la seva resistència als antimicrobians com la penicil·lina i la meticil·lina. També coneixerem les darreres novetats sobre el virus Zika i les seves probabilitats reals de propagació a les nostres latituds.

Després contactarem amb el Parc Bit, on se celebra el Global Game Jam, un esdeveniment internacional que es fa al llarg de 48 hores ininterrompudes en el qual els aficionats als videojocs comparteixen els seus coneixements i interessos en el transcurs d’una marató que es desenvoluparà simultàniament a 600 ciutats de 80 països de tot el món, entre elles, i per primer cop, Palma. Ens ho conta un dels organitzadors, Santi Iglesias, de GDG Mallorca, un grup obert de desenvolupadors vinculats a Google sense ànim de lucre.

A la darrera hora del programa recuperarem alguns dels nostres col·laboradors. Primer ens visita Manolo Suárez, cap de campanyes d’Ornitologia del GOB, que ens explica com es fa i per a què serveix un recompte de gavines que justament es fa dissabte horabaixa a tota la zona de Palma. Acabarem el programa amb Xavi Canyelles que ens fa un monòleg científic i crític en clau d’humor sobre un tema relacionat amb la biodiversitat.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL