Dilluns 01 a les 21.35


AIXÒ ÉS MEL
El passat, el present i, sobretot, el futur dels forns i les pastisseries
Quan la gent dorm… els forners comencen la seva jornada. Han de fer el pa que durant segles i segles ha estat l’aliment bàsic per a la població.  Aquesta setmana a Això és mel, ens endinsam en els obradors dels forns i de les pastisseries per conèixer i valorar aquesta  professió tan sacrificada. Hi veurem des dels forns més centenaris fins als més actuals. Anirem a Can Pomar de Campos per parlar amb Xesc Pomar, mestre de molts de pastissers de Mallorca i capdavanter d’una nissaga de cinc generacions pastisseres. I també anirem al carrer Blanquerna de Palma, al forn Mos de Coc per conèixer-ne les innovacions en massa mare que hi fa Pilar Tomei.

Al molí fariner de Can Beió de Manacor, en Tomeu hi recuperarà un producte que a molts de forns s’hi ha deixat de fer, les llesques de papa. També a Manacor veurem com es fa un dels pastissos més humils: el pastís de pobre. Un exemple de la creativitat de l’aprofitament.

I anirem a Barcelona per veure-hi alguns dels temples on es couen les idees més pioneres del món. En el món de la pastisseria anirem a Escrivà. En Tomeu parlarà amb Cristian Escribà. Son pare primer, i després ell, han revolucionat el món de la pastisseria i són uns dels exponents principals de la pastisseria en l’àmbit internacional. També anirem a Can Turris. El seu forner, Xavier Barriga fou el recuperador de les masses mare i el seu nom és una referència per als forners d’arreu d’Europa.

Això és Mel és un programa de cultura i gastronomia que recorr els pobles i les ciutats de les Illes Balears, per conèixer la història, el patrimoni i les curiositats relacionades amb la cuina i els productes agroalimentaris de l’arxipèlag. Els nostres protagonistes, l’actor Toni Gomila i el cuiner Tomeu Caldentey, parlaran de temàtiques i productes diferents per descobrir quins plats s’hi elaboren.

El programa s’emet cada dilluns a les 21.35 hores.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #AixòÉsMel. Trobareu més informació al compte de Twitter: @IB3Televisio i a Facebook: IB3 Televisió.

A la web ib3tv.com podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL