Dissabte 06 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Ciències marines i oceanografia
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores.

Estudis de caracterització d’espècies de condrictis (taurons, rajades i quimeres), les reserves marines i les campanyes oceanogràfiques són els temes que centraran el nostre programa després de migdia. Farem tertúlia amb Sergio Ramírez, Catalina Mena i Anabel Muñoz, tres joves i futurs investigadors vinculats al Centre Oceanogràfic de Balears i a la UIB que preparen les seves tesis doctorals relacionades amb les ciències marines i l’oceanografia. També participarà en la conversa Ana Morillas, biòloga i responsable de comunicació del IEO a les Balears.

Abans d’aquesta tertúlia, a la primera hora del programa, en el nostre espai ‘Berenars de Ciència’ també parlarem d’oceanografia, però en aquest cas vinculada a les plataformes, les noves tecnologies i la transferència de coneixement, amb Joaquim Tintoré, director del Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS-SOCIB) i coordinador institucional del CSIC a les Illes Balears. Al final de l’entrevista coneixerem els detalls de l’exposició Mediterrani, el nostre mar com mai l’has vist, que ha arribat aquesta setmana al CaixaFòrum de Palma.

A continuació a l’espai ‘Bons Aliments’ descobrirem la cuina de carnaval amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller, i amb Kiko Martorell, xef del restaurant Ca’n Boqueta de Sóller.

En aquest programa també entrevistarem Maria Oliver, investigadora del Sistema Nacional de la Salut (SNS) i membre de l’equip científic de Genosalut –una empresa de Balears dedicada a la diagnosi genètica–, i Salvador Sánchez, director de l’Observatori Astronòmic de Mallorca.

A partir de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem ‘Biodiversitat’ amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia a la UIB, amb qui parlarem de la zoonosi i del virus Zika. Després reprendrem ‘Ciència per a Tothom’ amb Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB, i acabarem el programa amb un somriure gràcies a l’‘Entrevista Impossible’ amb Xavi Canyelles, que per a aquest dissabte està disposat a posar veu a una xinxa del llit (Cimex lectularius).

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores i que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic balearsfaciencia@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com es pot sentir el programa en directe i també el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL