Dissabte 13 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Experiments científics, Dia de la Ràdio i “Plantes i Flors de les Balears”
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i les 14 h. 

Aquest dissabte després del migdia rebem un grup d’alumnes i professors de l’IES Manacor que preparen ‘Experimenta 2016’, tota una sèrie d’experiments científics i tecnològics dels quals tendrem un tast al nostre programa. ‘Experimenta’ és un projecte educatiu que es realitza anualment a l’esmentat centre educatiu de Mallorca i que enguany celebra el X aniversari entre els pròxims dies 16 i 19 de febrer. Els alumnes que participen dissabte al nostre programa són: Lluc Servera, Bel Vives i Xisco Truyols. Tot seguit xerram del Dia Mundial de la Ràdio amb Esperança Mulet, logopeda, Noemí Garcies, comunicadora i coordinadora de Cultura de Cort i Manuel Vicente, director i presentador del programa “Efervesciencia” a Radio Galega.

Abans de tractar aquests temes, a la primera hora del programa, coneixem l’estat d’un projecte de recerca internacional sobre les ones gravitacionals en el qual col·labora la UIB. Després feim Berenars de Ciència, en aquesta ocasió amb Josep Lluis Gradaille, director del Jardí Botànic de Sóller, que ens parla del llibre recentment editat “Plantes i flors de les Balears”, amb aquarel·les de l’artista Colette. Tot seguit, a l’espai Bons Aliments, ens avançam al dia de Sant Valentí i descobrim els secrets de la cuina afrodisíaca amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

A partir de les 13 h retrobam alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer feim Patrimoni arqueològic amb Albert Forés, divulgador, especialista en arqueologia i gestor cultural, que ens ajuda en l’entrevista a Marga Rivas, codirectora de les excavacions del jaciment arqueològic Son Serra a Muro. Després és el torn de Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa a la secció Ciència per a Tothom. Acabam el programa amb Xavi Canyelles i Luis Resines a una Entrevista Impossible molt especial que dissabte esdevindrà en una sèrie de pistes perquè els oients descobreixin els inventors de la ràdio.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i les 14 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com 

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL