EPRTVIB informa


El director general explica al Parlament el projecte de futur d’IB3
Andreu Manresa ha comparegut voluntàriament per exposar davant dels representants dels diferents grups parlamentaris l’estratègia de la Radiotelevisió pública.

El director general ha iniciat la seva al·locució explicant, “amb humilitat i molta il·lusió”, els punts bàsics de l’engranatge que han de conduir la Radiotelevisió pública a un nou temps. Ha parlat d’austeritat però també de nous projectes, de noves opcions transmèdia i del que, per a ell, ha de ser un veritable servei públic.

Manresa ha explicat les seves primeres gestes com a director: la recuperació de la transmissió de les preguntes parlamentàries de control al Govern, de les pel·lícules en català o de la incorporació, des d’ahir, del portal de transparència a la web d’IB3.

Seguidament, ha manifestat la seva intenció de posar en marxa un projecte que reafirmi la condició de servei públic de l’Ens basat en la modernitat i el compromís. De fet, la seva compareixença ha estat retransmesa en directe, per primera vegada, mitjançant l’aplicació de vídeo “Periscope” per tal que tots els ciutadans la poguessin veure per les xarxes socials. Tanmateix una de les premisses de la nova direcció serà la de fer arribar la ràdio i la televisió pública a tothom mitjançant tots els canals de comunicació. Els nous temps per IB3 arriben confeccionats per la creació d’una marca multicanal (transmèdia) que integrarà ràdio, televisió i web.

Manresa ha remarcat la seva voluntat que IB3 sigui “un mirall per a la societat de les Illes Balears; que sigui viable i indubtable, multicultural i universal, on ningú no se senti exclòs”. Ha manifestat, en diverses ocasions, el seu desig que la Radiotelevisió pública sigui “un mitjà inqüestionable com a part del sistema democràtic i que els seus productes siguin d’interès general”

El seu projecte de futur, ha explicat, inclou un decàleg que és tota una declaració d’intencions:

  • Consolidar IB3 com una marca de continguts multimèdia
  • Recuperar la complicitat amb el ciutadà; que senti IB3 com a seva i que n’estigui orgullós
  • Fer una gran aposta pels serveis informatius i la ficció
  • Obrir IB3 a tota mena de continguts adreçats a tothom
  • Complir una funció pedagògica audiovisual perquè ningú no es perdi en un nou “món multipantalla”
  • Reforçar l’oferta de pel·lícules de gran qualitat en multiidioma (català-castellà-versió original) i subtitular al català
  • Mesurar l’audiència no tan sols quantitativament, sinó també qualitativament
  • Ser un mitjà transparent en la seva gestió
  • Modernitzar els sistemes de gestió de continguts i emissions de la casa
  • L’esport, el temps, les entrevistes, el consum, la música, el medi ambient, els debats… no perdran protagonisme.

Finalment, ha remarcat que la ràdio no és la germana petita d’IB3, sinó un element cabdal al projecte.

Per acabar, Manresa ha reafirmat la seva aposta per la presència de les quatre Illes per formar els continguts a la programació d’IB3, tal com ja s’està fent a IB3 Ràdio amb la posada en marxa de les desconnexions insulars i amb dos programes fets des de les Pitiüses i un des de Menorca. Manresa ha parlat d’IB3 com un “espai comunicatiu insular”.

PARLAMENT ANDREU MANRESA 18FEBRER16x


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL