Dissabte 20 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Coves submergides costaneres del Llevant i el Migjorn de Mallorca
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte descobrirem les coves submergides amb l’espeleòleg Francesc Gràcia, que acaba de llegir una tesi doctoral sobre les cavitats subaquàtiques costaneres del Llevant i el Migjorn de Mallorca, llocs on s’han fet més de 1.000 dies d’immersions i s’han recorregut més de 50 quilòmetres. L’objectiu de la tesi, que ha dirigit el doctor Joan J. Fornós, del Departament de Geografia de la UIB, ha estat estudiar les cavitats subaquàtiques costaneres, és a dir, una part del carst eogenètic litoral, concretament l’endocarst inundat. També parlarem amb l’espeleòleg i fotògraf Tony Merino, que el dissabte horabaixa mateix llegirà una conferència al Museu Balear de Ciències Naturals sobre la depressió de Danakil a Etiòpia i Djibouti: volcans, paisatges i una visita virtual al lloc a on es descobriren les restes de l’homínid Lucy.

Abans d’abordar aquests temes, a la primera hora del programa tractarem d’entendre un poc més el descobriment de la detecció de les ones gravitacionals amb Carles Bona, director del Departament de Física de la UIB. Amb ell i amb l’estudiant postdoctoral Carles Bona farem el nostre Berenars de Ciència d’aquest dissabte, amb la intenció  d’acostar diversos conceptes de la física a la societat.

Tot seguit a l’espai Bons Aliments rebrem el xef Koldo Royo amb qui conversarem del blog de cuina Afuegolento amb motiu del seu vintè aniversari i comentarem les noves tendències de cuina com el food truck o restaurant camió.

A partir de les 13 hores rebrem el biòleg i conservacionista  Miguel McMinn i el naturalista Xavier Manzano que ens explicaran els detalls d’una conferència que tendrà lloc la setmana que ve al Centre de Cultura Sa Nostra sobre la baldriga balear, així com una propera sortida per “veure i sentir” aquesta espècie a les illes Malgrats (Mallorca).

Acabarem el programa, com sempre amb bon humor, gracies a l’Entrevista Impossible en què Xavi Canyelles i Luis Resines posen les seves “veus” al voltant d’un tema científic d’actualitat.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com 

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL