Dilluns 22 a les 23.00


L’HORA D
“Toni Catany, el temps i les coses”, el documental per a aquest dilluns
Dilluns,a les 23 h, podrem veure al programa LHora D el documental d’estrena Toni Catany, el temps i les coses.

“Les fotos que faig són autobiogràfiques, tant si és d’un cos com d’un préssec. Quan necessit expressar-me, les fotos que faig m’han d’entrar pel cor.”

A vegades, l’estudi del fotògraf no reflecteix l’artista. En el cas de Toni Catany, la seva casa-estudi de Barcelona és la Venècia que ell habita cada dia. La seva obsessió és el per què de les coses i el pas del temps. Treballa tots els gèneres: natures mortes, retrats, nus, paisatges… Sempre d’una manera particular, sense pertànyer a cap escola. Viatger intrèpid, viatja a través dels cinc continents a la recerca del Mediterrani que va marcar la seva infantesa a Mallorca.

Toni Catany (1942-2013) deixa els seus estudis de química per la fotografia. La seva primera exposició individual és a la galeria Aixelà de Barcelona el 1972. Així comença una carrera professional que es fa internacional en ser nomenat Cavaller de les Arts i les Lletres a França el 1991. A Espanya té el Premi Nacional de Fotografia. El mateix any, el 2001, la Generalitat de Catalunya li concedeix el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, i el 2002, el MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, organitza una mostra de tota la seva trajectòria. El 2003 el Govern de les Illes Balears li atorga el Premi Ramon Llull.

L’Hora D és una producció de Quindrop, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, el Consell de Mallorca, l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Institució de les Lletres Catalanes.

LHora D, presentat per Nofre Moyà, es converteix així en el territori del documental, el lloc en què l’espectador pot accedir a treballs d’aquest gènere amb un vincle temàtic amb la nostra societat i la nostra geografia.

 Vos convidam a fer el seguiment del programa a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #LHoraD i a www.facebook.com/ib3tv.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL