Dissabte 27 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
A la tertúlia parlarem de biotecnologia i biomedicina amb experts de la UIB
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i 14 h. 

Aquest dissabte feim el programa des del passeig de Sagrera de Palma, on IB3 Ràdio aquests dies tendrà instal·lat un envelat amb motiu dels actes de commemoració del Dia de les Illes Balears. Començam amb el nostre espai Berenars de Ciència amb una tertúlia que tracta el desenvolupament de la biotecnologia i la biomedicina a les nostres Illes. A la tertúlia participen Pau Escribá, catedràtic de Biologia Cel·lular i investigador principal del Grup de Biomedicina Molecular i Cel·lular a la UIB; Mariela Adrover, gerent del Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears (BIOIB) i un alumne del màster de Biotecnologia Aplicada a la UIB. Al llarg de tota la setmana, la UIB ha acollit el workshop “Transferència de Biotecnologia: del laboratori a la gent” amb l’objectiu d’ajudar a impulsar el sector biotecnològic a les nostres Illes.

A continuació, a l’espai Bons Aliments rebem Pep Tur i Alicia Julibert, del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB, i tractam la qüestió de la intolerància als lactis: descremats o sencers? De vaca o de soja?

Després del migdia ens vista Josep Antoni Alcover, investigador del CSIC al departament de Biodiversitat i Conservació del IMEDEA (CSIC-UIB), que ens explica l’estat actual d’un projecte de recerca que desenvolupa des de fa anys sobre les espècies que vivien a la Macaronèsia mitjançant la seva anàlisi paleontològica.

Tot seguit, xerram de mobilitat i comportament animal amb David March, investigador del CSIC a l’IMEDEA, doctor en Ecologia Marina i especialista en Sistemes d’Informació Geogràfica, i que aquest dijous ha pronunciat una conferència al Caixa Fòrum Palma en el marc del cicle “Histories del Mediterrani”, organitzat per la Delegació del CSIC a Balears.

A partir de les 13 hores, recuperam alguns dels nostres col·laboradors. Primer feim Meteo amb Agustí Jansà, expert en l’estudi del clima i la meteorologia a la Mediterrània, amb qui xerram de les oscil·lacions de la mar i les rissagues. Després, és el torn de Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa en la secció Ciència per a Tothom. Acabam amb l’Entrevista Impossible, un espai en clau d’humor sobre un aspecte científic d’actualitat amb la participació de Xavi Canyelles i Luis Resines.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i 14 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com 

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL