Dissabte 05 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Una tertúlia amb dones científiques
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

Amb motiu de la celebració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el programa convida als estudis d’IB3 Ràdio diverses dones que desenvolupen la seva feina en diferents àmbits relacionats amb la ciència. D’aquesta forma, a la tertúlia que comença poc després de migdia comptarem amb la presència de Pilar Andrés, professora del departament de Psicologia a la UIB i investigadora en neuropsicologia i cognició; Cori Ramon, catedràtica i professora de genètica al departament de Biologia a la UIB; Alícia Sintes, investigadora del Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB i Salud Deudero, investigadora del IEO-Centre Oceanogràfic de Balears.

Abans d’aquesta tertúlia, i a la primera hora del programa, en el nostre espai Berenars de Ciència parlarem de fructicultura amb Joan Rallo, que recentment ha publicat La sexualitat de les figueres i del seu insecte pol·linitzador, un llibre amb coneixements científics que forma part de la col·lecció Quaderns d’Agricultura, editat per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. El llibre tracta de la curiosa simbiosi entre la figuera i l’insecte Blastophaga psenes, que s’encarrega de pol·linitzar-la, i d’aspectes més bàsics com les varietats i les formes biològiques de les figueres, les classes de figues, les flors i el pol·len, la diferenciació entre els individus masculins i femenins, el cicle vegetatiu de les figueres, el cicle de reproducció, etc.

A continuació, a l’espai Bons Aliments parlarem del peix salvatge davant el peix de piscifactoria, amb Miquel Calent, xef i propietari del Restaurant Can Calent a Campos, que, a més, ens farà una proposta culinària amb orades i llobarros. 

A partir de les 13 h, retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer, farem Biodiversitat amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia a la UIB, que ens presentarà Pere Ferriol, expert en l’estudi de les esponges de mar. Després, serà el torn de Ciència per a Tothom amb Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB. Acabarem el programa amb un somriure gràcies a l’Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles i Luis Resines.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com 

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com es pot sentir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL