Dissabte 12 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
‘Hackató’ solidària per dissenyar una app contra la vespa asiàtica
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores. 

Aquest dissabte vos explicarem tots els detalls d’una hackató solidària o una marató de hackers, de tres dies de durada, que s’està fent al Parc Bit, en què els alumnes d’Enginyeria Informàtica de la UIB col·laboraran amb l’empresa Habitissimo per tal de desenvolupar una aplicació mediambiental. Es tracta d’una plataforma en línia que ajudarà a controlar la invasió a les nostres illes de la vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax). Encara que la marató informàtica acabarà dissabte migdia, nosaltres ja en sabrem els resultats gràcies a la directora de l’Escola Politècnica Superior, Loren Carrasco; la doctora en Biologia per la UIB, Mar Leza i la responsable de Persones i Cultura d’Habitissimo, Lídia Nicolau, que visitaran els estudis d’IB3 Ràdio poc després de les 11 h, en començar el nostre programa. També conversarem amb alumnes que participaran en la hackató. Justament dos d’ells, Camila Pérez i Joan Martín, s’ocuparan de dinamitzar les xarxes socials en el transcurs del desenvolupament del Balears Fa Ciència cada dissabte, de les 11 a les 14 hores.

Tot seguit a l’espai Bons Aliments parlarem de decoració i “l’acabament” dels plats amb dos alumnes de cuina, Toni Jiménez i Sebastià Hernández, que es preparen per fer un Erasmus i practiques a diversos restaurants. Els alumnes vindran acompanyats  per Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

Després de migdia entrevistarem Lluc Mas, professor de didàctica de l’astronomia i director del Mallorca Planetàrium, que ens contarà la participació dels alumnes balears al projecte Shelios i una expedició científica que es farà ben aviat fins a l’Observatori del Teide de l’Institut Astrofísic de Canàries. Després coneixerem un estudi, liderat per l’IMEDEA (CSIC-UIB), en el qual ha participat SEO/BirdLife, que confirma el declivi de la baldriga balear, una espècie que continua essent l’au més amenaçada d’Europa. En parlarem amb un dels responsables d’aquest estudi, Pep Arcos, de SEO/BirdLife.

A partir de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem Patrimoni arqueològic amb Albert Forés, divulgador, especialista en arqueologia i gestor cultural, i que ens ajudarà en una entrevista a Carolina Desel, directora del Museu d’Història de Menorca per conèixer els treballs de remodelació d’aquest museu, actualització de continguts i estratègies per arribar a nous públics.

Després serà el torn de Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa a la secció Ciència per a Tothom. Acabarem el programa amb Xavi Canyelles i Luis Resines amb una Entrevista Impossible dedicada a Ötzi, l’Home de Gel, la mòmia més antiga de l’espècie Homo sapiens que hi ha al món.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com 

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL