Diumenge 13 a les 21.35


UNA MIRADA CAP ENRERE
Estrenam la sèrie que transforma en històries les fotografies del nostre concurs
Diumenge vespre, a les 21.30 hores, estrenam el nou programa Una mirada cap enrere, un espai que s’ha posat en marxa amb les fotografies antigues i amb molta història, que els ciutadans de les illes ens varen fer arribar per participar al nostre concurs fotogràfic. Cada fotografia d’Una mirada cap enrere és un món en si mateixa, per això cada capítol de la sèrie ens contarà la història d’una imatge, aprofundint en la seva temàtica i personatges, i ens revelarà vides, fets i anècdotes.

Nofre, el personatge conductor, indagarà, com si es tractàs d’un modern Sherlock Holmes, les històries que s’amaguen  darrere de les imatges que qualcú li va enviant d’una manera misteriosa. De poble en poble, d’illa en illa, a través de tota la geografia balear, el nostre investigador particular utilitzarà els seus millors dots deductius per trobar  llocs, persones, dades, objectes… seguint qualsevol pista que li permeti estirar el fil i  arribar al rerefons de la fotografia.

Aquesta setmana començarem amb els dos primers capítols: “Capgirar la història” i “Un ninot, un siurell”.

Una mirada cap enrere viatja en aquest primer capítol a Llucmajor. En aquest municipi, Antoni Julià Ramonell va presentar la imatge que protagonitza aquest episodi. Nofre, el nostre investigador particular, tractarà de descobrir què hi ha al darrere d’una instantània antiga d’un grup de caçadors amb els seus trofeus.

Per aconseguir-ho parlarà amb testimonis, bibliotecaris, historiadors… A més, farà servir els seus millors dots deductius per desxifrar el misteri.

Aconseguirà Nofre conèixer quina és la història que amaga la fotografia i quin és el nom de l’important personatge que hi apareix?

Al capítol següent viatjarem amb Nofre fins a l’any 1956, el famós “Any de la neu”.  Una fotografia de dos nins, un pare i un ninot de neu; una tendra imatge familiar que es converteix en un nou repte per al nostre particular Sherlock Holmes.

La pista ens durà a Felanitx, localitat on Francisca Oliver Mestre va presentar la fotografia al nostre concurs. A través d’aquest episodi coneixerem els detalls d’un fet

històric, com va ser aquella gran nevada, i comprovarem si Nofre és capaç de resoldre l’enigma que amaga aquesta nova fotografia.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials a la pàgina de Facebook del programa: Una Mirada Cap Enrere.

A la web ib3tv.com podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.

 

 

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL