Dijous 17 a les 21.35


UEP! COM ANAM?
Visitarem camps arruïnats de llegums i cereals i posarem en marxa un vell molí d’aigua
Dijous vespre, al programa més rural i foraviler d’IB3, ens farem ressò de l’estat de ruïna en què es troben enguany la major part dels cultius de farratges del migjorn mallorquí i també de la difícil conjuntura que afronten els ramaders de la zona. Al reportatge central, l’amo en Toni Ballador, acompanyat per un granger i per dos pagesos locals, recorrerà diversos sembrats de cereals i llegums de Campos i es Llombards que s’han fet malbé per conèixer la gravetat de la situació i per comprovar els estralls que la manca de pluja –durant el gener i el febrer– ha causat en aquestes contrades. Així mateix, visitarà una explotació porcina i s’assabentarà de les penúries dels porquers per mor de l’escassesa de pastures; han hagut d’augmentar la ració de gra que donen al ramat, sense que aquest increment de la despesa hagi repercutit en el preu al qual venen els animals.

Tot plegat, el nostre presentador analitzarà una difícil conjuntura que escarrufa de bon de veres i que, l’any que ve, quan no hi hagi gaire gra ni farratge autòcton estotjat, encara pot anar a pitjor. Per sort, no tot seran mals auguris i al capítol també sembrarem patates amb un matrimoni llorità ben xalest, farem un cremadís de llenya d’oliveres a Can Ganxo –pràcticament a la vorera de la mar, enrevoltats per uns paisatges espectaculars– i elaborarem engronsos i blanquets tradicionals amb una madona de sa Coma estupenda. La guinda, com ja és habitual, la posarà el mestre Felip Munar, descobrint-nos pel Pla de Sant Jordi l’odissea de l’arribada dels grans molins d’aigua a ca nostra i posant-ne un en marxa a tota vela. Serà un programa ben actual i de molt d’interès camper i cultural; no vos el perdeu!

Uep! Com anam? s’emet el dijous vespre, a partir de les 21.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3 amb l’etiqueta #UEP i www.facebook.com/uepcomanam.

A la web www.ib3tv.com podeu seguir aquest programa en directe i, si no el podeu veure, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL