Dissabte 19 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
La primavera passejada pel Jardí Botànic de Sóller, excursions i meteorologia
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Quan falta un dia perquè arribi la primavera, aquest dissabte farem un passeig pel Jardí Botànic de Sóller, vos proposam més alternatives per estar en contacte amb la natura i també parlarem del vessant meteorològic de l’estació que està a punt de començar.

Poc després de migdia contactarem amb la conservadora del Jardí Botànic de Sóller, Magdalena Vicens, a qui acompanyarem a fer el passeig, a través del telèfon, per saber quin és l’aspecte del jardí, a punt de començar la primavera, i per descobrir-hi les espècies que ja estan en floració. A continuació, rebrem als estudis d’IB3 Ràdio el naturalista i fotògraf, Pere Garcias, que ens proposarà diverses alternatives per fer excursions a Balears i estar en contacte amb la natura. Després de les 13 hores aprofitarem la secció Meteo amb Agustí Jansà, que fou delegat de l’AEMET a Balears i expert en l’estudi del clima a la Mediterrània, per tractar el vessant meteorològic de la primavera.

Tot seguit és el torn de Macià Sureda, estudiant de bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa a la secció Ciència per a Tothom. Després arriba una altra Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles i Luis Resines per tractar l’actualitat científica en clau d’humor.

Abans d’abordar tots aquests temes, i a la primera hora del programa, primer contactarem amb Ignacio Martínez Mendizábal, professor de Paleontologia a la Universitat d’Alcalá de Henares i membre, des del 1984, de l’equip de recerca  que excava els jaciments de la serra d’Atapuerca a Burgos. Després rebrem la investigadora de l’IUNICS i acabada de nomenar degana de la nova facultat de Medicina, Margalida Gili, que ens contarà els detalls d’un projecte que relaciona l’estat d’ànim, l’alimentació i el sobrepès. Llavors, a l’espai Bons Aliments ens visitaran Pep Tur i Alicia Julibert, del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB, que ens parlen de l’Any Internacional dels Llegums.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL