Dissabte 26 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
La integració de les noves tecnologies a les aules de Primària
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i 14 h.

Aquest dissabte feim dues tertúlies. Primer xerram amb professors i alumnes que han participat en un projecte innovador per integrar les noves tecnologies a les aules de Primària. Després parlam de fotografies i dibuixos de viatges i rebem un grup de fotògrafs de l’Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears (AFONIB) i diversos il·lustradors que han voltat pel món.

Començam el programa, poc després de les 11 h, amb l’espai Berenars de Ciència i xerram d’educació i innovació, en concret del projecte internacional Samsung Smart School, que pretén la integració de les noves tecnologies en les aules dels col·legis públics de diversos països europeus a través de continguts digitals i l’ús de PDI i portàtils. Hi participen dos centres escolars de Balears: el CEIP Son Quint de Son Rapinya a Palma i el Col·legi Públic Juníper Serra de Petra. En parlam amb Joana Maria Seguí, directora del CEIP Son Quint de Son Rapinya a Palma, amb Xavier Ferriol, col·laborador d’aquest projecte, i amb dues alumnes de cinquè i sisè de Primària.

A continuació, dedicam l’espai Bon Aliments a les mones de Pasqua amb les explicacions de Juan Antonio Fernández, professor de cuina a l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

Després del migdia feim una tertúlia sobre “Records de Viatge” per parlar de les fotografies, dibuixos i il·lustracions de naturalesa, biodiversitat i altres motius relacionats d’una o d’una altra manera amb la ciència. Ens visiten un grup de fotògrafs del AFONIB, Francis de Andrés, Santy Suñer i Cati Artigues; així com el dibuixant Luis Resines que, acompanyat d’Ana Bonilla, conformen el projecte Pelopanton sobre il·lustració científica.

Excepcionalment el programa Balears fa Ciència d’aquest dissabte acabarà una hora abans perquè just a les 13 h començarà una retransmissió esportiva.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL