Dilluns 28 a les 21.30


AIXÒ ÉS MEL
La Ciutat del Palau
Aquesta setmana a Això és mel farem un viatge en el temps per descobrir la capital del Regne de Mallorca, Perpinyà. Començarem a Cotlliure, el que era el port continental del Regne. Al segle vint va ser font d’inspiració per a alguns dels millors pintors de França; ara aquest port és conegut per les seves anxoves. En Tomeu i en Toni recorreran el mercat de Cotlliure per comprar els ingredients que necessiten per fer una espipellada inspirada amb el poble.  Després aniran a Perpinyà per recórrer el palau dels reis de Mallorca. Reviuran com hi vivia Jaume II, entrevistaran un historiador i una guia del palau i conversaran amb una de les majors expertes en cuina medieval catalana, Eliane Thibaut-Comelade. Ella demostrarà que l’alimentació que tenien al palau era molt equilibrada.

Durant la dictadura franquista Perpinyà fou la meca de la llibertat i de la modernitat per a molts illencs que hi peregrinaven a la recerca de les pel·lícules i els llibres que no arribaven a Espanya. La llibreria on era imprescindible anar era Torcatis. Aquí serà precisament on anirà Toni Gomila. També anirà a Ceret a conèixer quin estat de salut té el català a les comarques del Llenguadoc i Rosselló.

Tomeu Caldentey farà uns dels plats clàssics de França: les creps. Això sí, les farà quilòmetre zero i és que Perpinyà és pionera de l’slow food. Després anirà a les impressionants vinyes de Banyuls per fer un tast de vi.

I com no podia ser d’una altra manera, celebraran el final del programa fent una caragolada. La faran amb uns illencs que fa més de quaranta anys que viuen a l’antiga capital del Regne de Mallorca.

Això és Mel és un programa de cultura i gastronomia que recorr els pobles i les ciutats de les Illes Balears per conèixer la història, el patrimoni i les curiositats relacionades amb la cuina i els productes agroalimentaris de l’arxipèlag. Els nostres protagonistes, l’actor Toni Gomila i el cuiner Tomeu Caldentey, parlaran de temàtiques i productes diferents per descobrir quins plats s’hi elaboren. El programa s’emet cada dilluns a les 21.35 hores.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #AixòÉsMel. Trobareu més informació al compte de Twitter: @IB3 i a Facebook: IB3 Televisió. A la web ib3tv.com podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL