Dissabte 02 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Una mirada cap a l’univers 
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte fixarem la mirada en l’univers. Tractarem de reproduir, en petita escala, un espectacle audiovisual que tindrà lloc aquest cap de setmana al teatre Xesc Forteza de Palma i que combina la divulgació científica, la música electrònica i els instruments tradicionals. Poc després de migdia ens visitaran el divulgador de l’astronomia, Xavi Villanueva, i els músics Hernand Livolsi i Biyi Amez. L’espectacle, anomenat “Mirades a l’Univers”, està estructurat com un conte que explica l’origen de totes les coses i proposa un viatge a través de l’evolució, fins arribar a l’aparició de la vida al nostre planeta, el tercer del sistema solar, a un racó allunyat de les galàxies.

Després entrevistarem Luis Castellanos, expert en neurociència i autor del llibre “La ciencia del lenguaje positivo”, que tracta sobre el poder de les paraules al nostre cervell i com aquestes paraules determinen el nostre pensament i l’actitud davant de la vida.

Abans d’aquesta tertúlia, a la primera hora del programa, en el nostre espai ‘Berenars de Ciència’ entrevistarem Anna Traveset, investigadora del Grup d’Ecologia Terrestre a l’Imedea que acaba de tornar de les illes Galàpagos, on desenvolupa un programa de recerca. També entrevistarem Jaume Seguí, que treballa amb Traveset al Laboratori d’Ecologia Terrestre de l’Imedea i és autor d’una tesi doctoral sobre la Viola cheiranthifolia al Parc Nacional del Teide en què la compara amb la Viola jaubertiana, endèmica de la serra de Tramuntana.

A continuació, a l’espai ‘Bons Aliments’ entrevistarem Lluís Brunet, mestre forner que s’ha jubilat recentment del Forn de la Missió de Palma. També ens acompanyarà Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

A partir de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem ‘Biodiversitat’ amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia de la UIB. Després serà el torn de ‘Ciència per a Tothom’ amb Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB. Tot seguit acabarem el programa amb un somriure gràcies a una ‘Tertúlia Impossible’ amb Xavi Canyelles i Luis Resines.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, i que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic balearsfaciencia@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe i també el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL