IB3 Televisió informa


AUDIÈNCIES
760.000 persones veuen IB3 Televisió el mes de març
IB3 Televisió aconsegueix el mes de març un 4,2% de quota, amb un increment dels resultats de la producció pròpia i dels informatius. Tot i això, baixa 0,1% respecte del mes anterior, bàsicament, perquè els espectadors tradicionals d’IB3 estaven acostumats a veure el cinema doblat al castellà i no al català, la qual cosa ha produït un ajustament temporal en els resultats de la cadena, com ja va succeir l’any 2007.

En l’anterior canvi de model (24 de setembre del 2007), IB3 va perdre la meitat de l’audiència, i va passar d’un 8,5% a un 4,5% de quota, malgrat que encara no s’havia produït la fragmentació, a causa de l’aparició de totes les cadenes de TDT en obert. Aquest ajustament de l’audiència –com també va passar a Antena 3 l’any 2010– en  provoca una pèrdua momentània, que torna amb més força, quan el model s’estableix de manera definitiva.

El mes de març, el Notícies Migdia ha estat vist per 284.000 persones, amb un seguiment mitjà de 29.000. El Notícies Migdia és líder en la franja de 14 a 14.30 hores.

IB3 també és la cadena més vista a les llars que tenen el català com a llengua vehicular.

El programa no informatiu més vist del mes va ser Això és mel, amb 49.000 espectadors d’audiència mitjana. També Uep, com anam! aconsegueix un 8,2% de mitjana, i es converteix en un dels programes més sòlids de la programació després de 5 anys en antena.

L’audiència també és present a les diferents plataformes d’IB3, com la web i les xarxes socials. D’una banda, ib3tv.com ha aconseguit augmentar el volum d’espectadors en la web de consum televisiu, que ha arribat a un total de 32.500 persones. Els programes més vistos de ‘Televisió a la carta’ són els Notícies, documentals com Foc de llenya i bon caliu (4.552 pàgines vistes), Palma, pam a pam o Uep, com anam!

Pel que fa a les xarxes socials i a les segones pantalles, IB3 continua amb la seva aposta i inicia nous continguts exclusius per arribar a l’audiència de manera directa. Coincidint amb la processó de Dijous Sant, es va inaugurar el canal secundari de reproducció en temps real o d’streaming, que és a Youtube, seguit per 5.800 persones. Un altre exemple va ser el monòleg de l’actor Toni Gomila en els Premis Ramon Llull que,   avui, ha estat vist per 7.150 persones.

Des del mes de gener l’usuari de Twitter @IB3 ha crescut un 10% en subscriptors, i la pàgina de Facebook, que augmenta de manera constant, suma més de 15.000 seguidors. Tots els programes de la cadena tenen la seva pròpia pàgina de Facebook, per afavorir la comunicació entre l’espectador i els programes. El programa Dues Voltes, per posar-ne un exemple, va aconseguir, amb una publicació feta el Dia de la Síndrome de Down, arribar a més de 25.600 persones.

Finalment, un altre dels aspectes de major seguiment en línia és la reproducció en streaming dels continguts emesos a la televisió, que ha aconseguit una mitjana diària de 1.300 persones i n’ha acumulades 90.000 més durant el març.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL