Dissabte 09 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
“Ramon Llull 2030”, un projecte de desenvolupament científic per a Palma
Dirigit i presentat per Enric Culat, “Balears fa Ciència” és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte farem un avanç de les jornades “Ramon Llull 2030”, una iniciativa per convertir la façana marítima de Palma en un districte urbà de desenvolupament científic i d’atracció de talent. Ens ho explicaran, poc després del migdia, Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Transferència de la UIB, i Bartomeu Alorda, director d’aquestes jornades, que es faran la pròxima que ve, els dies 13, 14 i 15 d’abril, a la Cambra de Comerç, amb la participació de diverses entitats. Concretament, l’organització de “Ramon Llull 2030” correspon a la UIB, amb l’ajut d’un comitè d’experts format per membres de la Cambra de Comerç de Mallorca, l’Autoritat Portuària de les Balears, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, Endesa i l’Ajuntament de Palma, amb el suport de la Càtedra Santander UIB d’Innovació i Transferència del Coneixement i la Direcció General d’Innovació i Recerca.

Abans de tractar aquest tema, passades les 11 hores començarem el programa amb l’espai “Berenars de Ciència”, que en aquesta ocasió rep la vista de Fèlix Grases, catedràtic de Química Analítica, director del Laboratori de Recerca en Litiasi Renal de la UIB i director de l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), per parlar d’un dispositiu, presentat fa poc al campus de la UIB, que permet mesurar, de manera ràpida, el pH urinari, un valor considerat clau per a la prevenció i el tractament de la litiasi renal. També tractarem els aspectes científics que impliquen la creació dels estudis de medicina a la UIB.

A continuació dedicarem l’espai “Bon Aliments” a la cuina per a celíacs, amb les explicacions de Miquel Calent, xef i responsable del restaurant Can Calent de Campos.

Abans d’arribar a les 13 hores, entrevistarem Bartolomé Luque, professor de matemàtica aplicada d’aeronàutica i espai a la Universitat Politècnica de Madrid, especialista en la recerca de sistemes complexos, i autor de nombrosos llibres i articles de divulgació científica, com una columna que escriu habitualment a la revista “Investigación y Ciencia” sobre jocs matemàtics. L’investigador ha participat aquesta setmana al CaixaForum Palma a una conferència sobre cinema i ciència-ficció dins un cicle organitzat per la delegació del CSIC a les Illes Balears.

Excepcionalment, el programa “Balears fa Ciència” d’aquest dissabte acabarà una hora abans, perquè just a les 13 hores començarà una retransmissió esportiva.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL