EPRTVIB informa


ELS ENTUSIASTES
El primer programa transmèdia d’IB3
“Els entusiastes” obri un nou temps de continguts culturals

IB3 va iniciar fa mesos una nova etapa encaminada que els programes es puguin veure i escoltar alhora per diferents canals, més enllà del televisor i de la ràdio. Es tracta d’aprofitar les possibilitats tecnològiques que ens ofereixen els nous temps per tal d’arribar a un ventall molt més ampli de públic que en l’actualitat.

Ara arriba el primer programa transmèdia, Els entusiastes, un espai de cultura adreçat principalment a un públic que no sol veure la TDT. Per tant, s’ha formatat adaptant-se als costums de consum audiovisual de les noves audiències, més cosmopolites o, si més no, joves d’esperit.

Televisió i YouTube

El contingut audiovisual principal seran peces curtes de vídeo autoconclusives (històries que comencen i acaben en cada episodi). Es distribuiran estratègicament per la graella i els dijous s’ajuntaran per formar un programa unitari de 25 minuts que s’emetrà a mitjanit. Els vídeos també s’estrenaran a Internet, al canal de YouTube del programa.

Les càpsules tendran diferents microformats: agenda (recomanacions culturals); entreartista (dos personatges de la cultura s’entrevisten); estudi (conèixer l’espai d’un artista mentre explica la seva obra); obra ràpida (creació a càmera ràpida d’una obra que se subhastarà amb finalitats benèfiques); concert (música en directe des de llocs emblemàtics); lectura (literats llegeixen el fragment d’un llibre); connectats (ciutadans que treballen en la indústria cultural a l’estranger ens expliquen la seva vida i ens mostren la seva obra per videoconferència).

Ràdio i podcast

Els entusiastes tendrà també el seu espai radiofònic; allà va néixer i el 4 d’abril passat es va convertir en una secció de 60 minuts al nou magazín diari Múltiplex. El programa està dirigit i presentat per Sergi Marcos, amb el suport de Cati Moyà.

Els entusiastes té continguts complementaris que es veuran per televisió i també tendrà el seu propi podcast a Internet, al qual els usuaris es podran subscriure, per exemple des d’iTunes per poder escoltar-lo a la carta.

Xarxes socials

Els entusiastes tendrà presència també a Twitter i Facebook, amb continguts exclusius.

L’equip

Els entusiastes va començar com a programa de ràdio amb Sergi Marcos i ara ha esdevingut un producte transmèdia amb la incorporació de la productora audiovisual Far Visuals, dirigida per Joan Bover. Ha estat una iniciativa impulsada pel nou equip directiu d’IB3 capitanejat per Andreu Manresa amb Joan Carles Martorell a la televisió i Mar Cerezález a la ràdio.

 

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL