Dissabte 16 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Societat Balear de Matemàtiques, 10 anys divulgant ciència
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 h.

Aquest dissabte, després de migdia, recordarem el 10è aniversari de la Societat Balear de Matemàtiques (SBM), entitat que aquesta setmana, per celebrar-ho, ha realitzat tot un seguit d’actes al museu Es Baluard de Palma. Al nostre programa rebrem Daniel Ruiz i Josep Lluís Pol, de SBM-Xeix, que no només faran un balanç d’aquests deu anys de gestió, sinó que ens contaran els plans de futur d’aquesta entitat per tal d’apropar les matemàtiques a la societat.

Tot seguit entrevistarem l’expert en física computacional i autor del blog de divulgació La ciencia de la mula Francis Francis Villatoro, que aquest dijous ha participat al CaixaForum Palma en una conferència sobre cine i ciència ficció dins un cicle organitzat per la delegació del CSIC a les Illes Balears.

Abans de tractar aquests temes començarem el programa amb l’espai ‘Berenars de Ciència’, que en aquesta ocasió rep la visita de Joan Rita, professor de Botànica de la UIB, investigador de biologia de les plantes en condicions mediterrànies i director d’un curs de postgrau que estudia la flora de la Patagònia.

A continuació dedicarem l’espai ‘Bons Aliments’ a la relació entre la nutrició i l’exercici físic i l’esport. En tractarem amb Pep Tur i Alicia Julibert, del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB.

A la darrera hora del programa recuperarem alguns dels nostres col·laboradors. Primer ens visitarà Manolo Suárez, cap de campanyes d’Ornitologia del GOB que ens explica com es fan i per a què serveixen els marcatges i els anellatges d’aus. Després serà el torn de ‘Ciència per a Tothom’ amb Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB. Acabarem el programa amb un somriure gràcies a una ‘Tertúlia Impossible’ amb Xavi Canyelles i Luis Resines.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia; al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe i també el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL