Dissabte 23 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Llibres de divulgació científica en el Dia de Sant Jordi
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte celebrarem Sant Jordi parlant de llibres de ciència. Vos farem unes quantes recomanacions i propostes de títols d’obres, de diversos àmbits, sempre vinculades a la ciència i parlarem amb els autors d’aquests llibres. A més, farem una tertúlia sobre divulgació científica.

Començarem el programa amb ‘Berenars de Ciència’ i Alejandro Martínez, naturalista i investigador postdoctoral a la Universitat de la Corunya, “filòsof de natura” i divulgador. Amb ell parlarem de llibres de divulgació científica, especialment els dedicats a la “medicina evolutiva o darwiniana”.

Tot seguit, a l’espai ‘Bons Aliments’ ens acompanyarà Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. Ens farà una sèrie de recomanacions de llibres de cuina, de diversos àmbits.

Després de migdia dedicarem la tertúlia de Balears fa Ciència a la divulgació científica amb llibres i amb altres formes de divulgació com per exemple blogs, mitjans de comunicació o xarxes socials. Els nostres tertulians, que també ens faran propostes concretes de llibres de ciència, són la periodista especialitzada en ciència Elena Soto, la divulgadora i tècnica de l’Imedea Charina Cañas, el dibuixant del projecte divulgatiu Pelopantón Luis Resines i l’il·lustrador i col·laborador d’IB3 Ràdio Xavier Canyelles. En el transcurs de la tertúlia farem una ‘Entrevista Impossible’ a un llibre, en homenatge a l’any de Miguel de Cervantes, i rebrem una sèrie de recomanacions de títols de llibres de divulgació científica per part d’investigadors, divulgadors i escriptors de diversos punts d’Espanya.

A partir de les 13 hores aprofitarem la secció ‘Meteo’ amb Agustí Jansà, exdelegat de l’Aemet a Balears i expert en l’estudi del clima a la Mediterrània, per conèixer alguns llibres relacionats amb la meteorologia i la climatologia. A continuació farem ‘Patrimoni Arqueològic’ amb Albert Forés, divulgador, especialista en arqueologia i gestor cultural, amb qui parlarem del projecte d’un còmic sobre el jaciment islàmic d’Almallutx (Escorca) que es presentarà pròximament. També ens acompanyaran Jaume Deyà, codirector de les excavacions d’Almallutx, i Beatriz Colom, il·lustradora i autora d’aquest còmic sobre Almallutx. Acabarem el programa amb Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa a la secció ‘Ciència per a Tothom’.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores i que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe i també el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL