Diumenge 24 a les 22.45


L’HORA D
Diumenge veurem el documental d’estrena “Josep Lluís Sert un somni nòmada”
Aquesta setmana a l’espai documental de LHora D, vos presentam l’estrena de “Josep Lluís Sert, un somni nòmada”, un documental de Pablo Bujosa que segueix la trajectòria de l’arquitecte català des de la seva primera joventut a Barcelona fins a la seva arribada a la Universitat de Harvard.

Josep Lluís Sert fou un esperit contestatari, un vers lliure en un món dominat per la còpia i la reproducció seriada. Membre d’una coneguda família aristocràtica i destacat militant republicà, Sert va tenir l’atreviment de ser un arquitecte d’avantguarda en un país on governava el conservadorisme més absolut.

Sert va ser també, com tots els exiliats, un vitalista d’esperit trist, un artesà del sentit comú en un món extrem. Va abraçar el racionalisme arquitectònic quan Espanya es llançava als braços de vells somnis imperials. Va viatjar, va emigrar, va fugir. Es va refugiar allà on va poder. Fill del Comte de Sert i nebot en segon grau del primer Marquès de Comillas, Josep Lluís es va haver d’amagar als Estats Units després de la Guerra Civil. I allà fou capaç de reconstruir una carrera professional que el va dur a convertir-se en el primer arquitecte català de fama internacional. “La meva vida es divideix en capítols que porten noms de ciutats: Barcelona, París, Nova York i Boston; una vida nòmada amb prou canvis, però sense cap moment avorrit”.

El programa s’emet tots els diumenges a les 22.45 h.

Presentat per Nofre Moyà, LHora D es converteix en el territori del documental, el lloc en què l’espectador pot accedir a treballs d’aquest gènere amb un vincle temàtic amb la nostra societat i la nostra geografia.

Vos convidam a fer el seguiment del programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #LHoraD i al Facebook d’IB3 Televisió.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

 

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL