Dilluns 02 a les 21.35


AIXÒ ÉS MEL
Cuina de contraband
Aquesta setmana, a Això és Mel ens endinsam a un temps de silenci… un temps de barques que vénen del nord d’Àfrica, de descarregadors, de traginers i de secrets. Parlarem amb alguns dels testimonis d’aquella època. Acompanyarem en Martí Pasqual a sa Torre de Llucmajor perquè ens expliqui amb pèls i senyals com feia la seva feina de traginer. Fins i tot, ens explicarà com es col·locaven els bolics.

També ens en parlaran Paco Tomàs “Bohio” i Pau Tomàs “Bonança”, que ens detallaran els productes que duien a Mallorca, com la pinya tropical. És per això que en Biel Perelló, de Felanitx, ens cuinarà un plat amb aquesta fruita que quan arribava al seu poble ell amagava davall el llit.

Com en temps d’escassetat, en Tomeu farà un dolç en què s’aprofita tot, fins i tot, el pòsit del cafè. També anirem a Cas Busso per parlar amb en Tomàs Mut, un jove que ha recopilat les històries de desenes de traginers i que ens ha ajudat molt a fer aquest programa. Anirem fins a Menorca per parlar amb un traginer que feinejava a les cales de La Vall, i en Joan Bagur, del restaurant Rels, ens cuinarà un plat amb el principal producte que arribava del contraban: el tabac.

Això és mel és un programa de cultura i gastronomia que recorr els pobles i les ciutats de les Illes Balears per conèixer de primera mà la història, el patrimoni i les curiositats relacionades amb la gastronomia i els productes agroalimentaris de l’arxipèlag. Els nostres protagonistes, l’actor Toni Gomila i el cuiner Tomeu Caldentey, parlaran de diferents temàtiques i productes per descobrir quins plats s’hi elaboren.

El programa s’emet cada dilluns a les 21.35 hores.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #AixòÉsMel. Trobareu més informació al compte de Twitter: @IB3 i a Facebook: IB3org. A la web ib3tv.com podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL