Dissabte 30 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
La música en temps de Ramon Llull i actuació de Musicantes de Mallorca
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores.

 Aquest dissabte, després de migdia, descobrirem com era la música en temps de Ramon Llull i si l’escriptor mallorquí va compondre música en algun moment de la seva vida o fins a quin punt era un coneixedor de les tendències musicals de la seva època. Tractarem de respondre totes aquestes qüestions amb el musicòleg Francesc Vicens, que ha fet un treball de recerca sobre aquest tema que coneixerem en el nostre programa. Seguidament escoltarem l’actuació musical en directe, als estudis d’IB3 Ràdio, del cor de cambra Musicantes de Mallorca, que interpretarà diverses peces de l’oratori Canticum Novum.

Abans del concert, a la primera hora del programa, primer entrevistarem el delegat regional de Red Eléctrica a Balears, Eduardo Maynau, amb qui repassarem les particularitats del sistema elèctric balear i coneixerem diversos projectes vinculats al medi ambient i a les noves tecnologies. A continuació dedicarem l’espai ‘Bon Aliments’ a repassar les noves tendències presentades aquesta setmana al saló Alimentària Barcelona 2016 amb les explicacions de Miquel Calent, xef i responsable del restaurant Can Calent de Campos.

Després de les 13 hores farem un ‘Ciència per a Tothom’ especial amb Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa. Ell ens detallarà com serà la tercera mostra “Ciència per a Tothom”, que organitza la UIB per als propers dies 5, 6 i 7 de maig amb l’objectiu de despertar la vocació científica entre els joves i apropar la ciència a la societat.

Acabarem amb una ‘Tertúlia Impossible’, un espai en clau d’humor per comentar diversos aspectes científics d’actualitat amb la participació de Xavi Canyelles i Luis Resines.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores i que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe i també el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL