Dissabte 07 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Des del campus de la UIB, a la mostra Ciència per a Tothom
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Controlar dispositius mitjançant els senyals del cervell, utilitzar llimones com a bateries, aprendre què és la cuina molecular o llançar un coet propulsat per aigua…. són alguns dels experiments que vos explicarem aquest dissabte a la mostra “Ciència per a Tothom”, gràcies a un envelat d’IB3 Ràdio ubicat a l’estació de metro del campus de la UIB. Des d’aquest punt vos contarem de quina manera els estudiants de Primària i Secundària toquen, experimenten i es diverteixen amb els experiments que allà s’estaran fent.

A partir de les 11 hores, i per començar el programa, rebrem Llorenç Huguet, rector de la UIB, i Marga Payeras, vicerectora d’Alumnat de la UIB. També conversarem amb Pilar Roca, Francesca Molinos i Joan Frau, coordinadors de Ciència per a Tothom, una mostra organitzada per la UIB els dies 5, 6 i 7 de maig amb l’objectiu de despertar la vocació científica entre els joves i acostar la ciència a la societat.

Al llarg del programa descobrirem alguns dels experiments i tallers relacionats amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica, la tecnologia, etc. El nostre col·laborador i estudiant de Bioquímica, Macià Sureda, s’encarregarà de presentar els alumnes que aniran passant pels micròfons d’IB3 Ràdio. D’altra banda, els col·laboradors de Balears fa Ciència ens farem una selfie amb científics, participarem en jocs de ciència, visitarem exposicions i assistirem al llançament de coets impulsats per aigua i aire a pressió.

A més d’aquest tema, Fèlix Grases, director de l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), ens presentarà un projecte de divulgació de l’esmentat institut. I Antoni Jaume, de la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador, i Intel·ligència Artificial del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB, ens contarà un experiment científic organitzat per aquest departament per classificar la pell humana segons la resposta d’aquesta als raigs UV.

Abans d’acabar el programa conversarem amb Andrea Campos, estudiant del grup d’Ecologia de Peixos de l’IMEDEA i classificada per a la gran final del concurs nacional de monòlegs científics Famelab 2016 que organitzat la FECYT i que se celebrarà el pròxim dia 12 a Madrid.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL