Dissabte 14 a les 11.00


Balears fa ciència
Videojocs i matemàtiques  
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

Aquest dissabte, després de migdia, farem un avanç del Dia Mundial d’Internet -que tindrà lloc el proper 17 de maig- i coneixerem un projecte basat en l’ús dels videojocs en l’aprenentatge de les matemàtiques. Es tracta d’una iniciativa innovadora en el camp de l’educació que fomenta la participació activa dels alumnes i permet emprar-lo de manera autònoma des de casa.  El projecte pilot es du a terme aquest mes de maig i hi participen més de 140 alumnes del centres educatius de Bendinat, Establiments, Jaume I i Mestre Pere Garau de Palma. En parlarem a IB3 Ràdio amb un grup d’alumnes de quart de Primària del CEIP Bendinat i farem tertúlia amb el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas; la tutora de quart del CEIP Bendinat, Margalida Sastre, i amb dos experts en programació i videojocs, Joan Gabriel Gomila, de l’empresa SlingerStudios, i Miquel Àngel Rujula, professor de matemàtiques a la UIB i gerent de l’empresa Frogames.

Abans d’aquesta tertúlia, i a la primera hora del programa, dedicarem el nostre espai Berenars de Ciència a parlar de l’arxipèlag de Cabrera. Primer contactarem amb Mateu Riera, president de la secció d’Arqueologia del Col·legi de Llicenciats de les Illes Balears, investigador adscrit a l’Institut Català d’Arqueologia clàssica i codirector de les excavacions a Cabrera del monestir bizantí datat al voltant del segle V. Seguidament, parlarem amb Debora Morrison, cap d’Educació i Conservació del Palma Aquarium i responsable del Centre de Recuperació de Fauna Marina, que ens contarà en què consistirà la jornada de voluntariat ambiental que tindrà lloc a Cabrera dissabte dia 21 de maig.

A continuació, a l’espai Bons Aliments tractarem la relació del cinema amb la cuina amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

A partir de les 13.00 h, retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem Biodiversitat amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia a la UIB. Parlarem d’estrès animal i vegetal  amb el nostre col·laborador i amb Antoni Sureda, professor de Bioquímica al departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut a la UIB. Acabarem el programa amb un somriure, gràcies a una Tertúlia Impossible amb Xavi Canyelles i Luis Resines, amb qui farem un repàs dels principals temes científics d’actualitat.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio,entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter @BalearsFCiencia, al nostre Facebook Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic balearsfaciencia@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL