Dijous 19 a les 21.35


UEP! COM ANAM?
Solcarem la mar i l’horta, caçarem abelles a Eivissa i visitarem uns antics graners de Calvià
Aquesta setmana, les aventures del programa Uep! Com anam? s’estendran mar endins i terra enllà i ens acostaran a tasques i cultius mai vistos. Per començar, trobarem en Toni Ballador navegant en llaüt per Porto Cristo en companyia d’un pescador de potada local i, en arribar a bon port, tots dos partiran cap a la finca propera d’uns amics del mariner, on conren fruites, verdures i tota casta de plantes peculiars. Allà, el nostre presentador farà feina esquitxant tarongers amb cendra, cobrint sembrats amb malles i ‘caramutxes’ o caramuixes i arreglant un autèntic jardí de l’Edèn per tal de guanyar-se un senyor dinar a base de peix i d’hortalisses fresques.

I mentre això passa al llevant mallorquí, al ponent eivissenc caçarem eixams d’abelles salvatges per reincorporar-les a les caseres d’un jove apicultor de Sant Antoni de Portmany. Serà ben trepidant i interessant!

I interessants seran també les explicacions que ens donarà l’amo de  can Coleto de Petra sobre la feina d’esbrostar la vinya i preparar-la per a la fructificació i la floració. De fructificacions i floracions ens parlarà així mateix na Vanessa García que, al seu hort urbà, ens ensenyarà a elaborar un miraculós adob, a base de clovelles de plàtan, per mantenir les flors i fixar els fruits dels nostres cultius i ens parlarà també dels usos cosmètics i remeiers d’aquestes pells portentoses. Finalment, amb Felip Munar farem una meravellosa troballa pel terme de Calvià: hi descobrirem el graners del delme on, un temps, s’hi estotjava el blat que rebia l’Església en concepte d’impost sobre la desena part de les collites.

Uep! Com anam? s’emet dijous vespre, a partir de les 21.35 h, a IB3 Televisió.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.IB3.org/uepcomanam

Facebook.com/uepcomanam

@IB3  #uep

@IB3

Youtube.com/IB3

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL