Dijous 26 a les 21.35


UEP! COM ANAM?
Collirem mel, tornarem nins fent feines d’hort i estudiarem la salut dels nostres boscos
Dijous vespre, al programa més arrelat d’IB3, vos oferirem un recull ben complet de les tasques pageses i dels temes rurals més actuals. Per començar, al terme de Petra, trobarem l’amo en Toni Ballador recollint mel de primavera amb un jove apicultor que enguany ha guanyat el premi de l’Associació de Productors Ecològics de Mallorca. Després d’haver collit i tastat la deliciosa Mel Caramel d’aquesta campanya, el nostre presentador partirà cap a Santa Eugènia a l’encontre dels membres de l’associació local de joves pagesos: quatre al·lots i una al·lota que són uns autèntics cracs foravilers i que li ensenyaran a fer tota casta de feines d’hort. Serà una jornada ben complida i divertida. Entre i entre, amb na Vanessa aprendrem a fer cultius domèstics de fraules a ca nostra i a aprofitar les propietats remeieres de les fulles de les maduixeres. A Sant Rafel de sa Creu, collirem verdures amb una ecopagesa eivissenca ben aguda i, a Búger, recuperarem curioses varietats locals de fruiters amb un vell professor jubilat.

Així mateix, la secció de Felip Munar tractarà també sobre la recuperació d’espècies vegetals. Guiat per un expert guarda forestal i gran amic dels arbres, Joan Vicenç Lillo, el nostre mestre particular recorrerà diversos racons de la Serra per comprovar l’estat de salut del patrimoni arbori illenc. Serà un passeig ben didàctic en què descobrirem com l’extinció dels tradicionals oficis boscans, la proliferació incontrolada de cabres salvatges i la plaga del banyarriquer  posen en greu perill la biodiversitat ancestral de la Tramuntana

Uep! Com anam? s’emet dijous vespre, a partir de les 21.35 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #uep.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL