Dilluns 30 a les 21.30


AIXÒ ÉS MEL
Reviu la història i la gastronomia de l’Edat Mitjana
Aquesta setmana, a Això és Mel, volem conèixer un poc com era  la cuina medieval i sobretot quins eren els tiberis que es podrien haver menjat els Reis de Mallorca. Seguirem un dels llibres més antics que s’han escrit mai de cuina: el Sent Soví.

Aquest manuscrit medieval ens servirà per cuinar dos plats molt significatius de l’època: un pollastre al moixeric i un rap amb baborada. Un el cuinarem al Palau del Rei Sanç de Valldemossa i l’altre a l’edifici militar més important de l’Edat Mitja: les murades d’Alcúdia.

Al Castell de Bellver tastarem el vi especiat que es coneixia com hipocràs i sentirem la música medieval que toca el grup Polissonia. En Toni anirà a veure uns falconers per saber com es caçava amb falcons i alçarà una espasa per lluitar i conversar amb un expert en combat medieval. La navegació va permetre que el comerç fos una gran font d’ingressos per a les Illes Balears però també va possibilitar els viatges que va fer Ramon Llull per quasi tot el món, llavors conegut perquè va convèncer prohoms, reis i papes de la necessitat de debatre. Aquesta setmana, “Això és Mel” reviu la història i la gastronomia de l’Edat Mitja.

El programa s’emet cada dilluns a les 21.35 hores.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #AixòÉsMel. Trobareu més informació al compte de Twitter: @IB3 i a Facebook IB3org. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL