EPRTVIB informa


IB3 aprova el pla de cobertura per a les eleccions generals de juny
 

La ràdio i la televisió públiques emetran un total de 32 entrevistes a candidats dels principals partits

IB3 farà dos debats en horari de màxima audiència amb els caps de llista de les quatre formacions principals

La nit electoral, a les 20 h, IB3 farà públic un sondeig amb previsions d’escons en l’àmbit nacional i en el balear

El Consell de Direcció d’IB3 ha aprovat avui el Pla de Cobertura de la Radiotelevisió pública per a les eleccions generals del pròxim 26 de juny. El projecte inclou tota una sèrie de cobertures, espais i programes especials per tal d’informar sobre les actuacions i els plantejaments de les principals formacions de les Balears que es presenten als comicis.

En el seu pla, que ja ha estat enviat a la Junta Electoral, la ràdio i la televisió públiques plantegen fonamentalment quatre tipus d’actuacions.

D’una banda, s’ofereixen, durant els quinze dies de campanya electoral, una sèrie d’espais gratuïts per a l’emissió dels espots i les falques de totes les formacions que es presenten a les eleccions per Balears (tres franges diàries tant a la ràdio com a la televisió). Es preveuen també blocs d’informació electoral als informatius de gran format, tant de la ràdio com de la televisió, per donar compte dels actes que les principals formacions faran en campanya electoral. Aquests blocs tindran una durada de sis minuts.

IB3 farà també entrevistes en directe als caps de llista per al Congrés dels quatre formacions principals (Units Podem Més, Partit Popular, PSOE i Ciutadans) en franges de màxima audiència a la televisió i al matí a la ràdio. També hi haurà entrevistes als candidats número 1 al Senat d’aquestes mateixes formacions a la franja matinal en la televisió i en les desconnexions insulars de la ràdio. En total, entre ràdio i televisió, IB3 oferirà 32 entrevistes a candidats durant tota la campanya electoral.

Per tal de fer arribar les diferents propostes electorals als ciutadans de les Balears, el pla de cobertura aprovat per IB3 preveu l’emissió de dos debats en horari de màxima audiència i amb participació dels cap de llista de les quatre principals formacions a les Illes. Tots dos s’emetran simultàniament per la ràdio i la televisió.

A més a més, en la jornada electoral es farà un programa especial de seguiment dels resultats que a les 20 h farà públic el sondeig de FORTA sobre el repartiment d’escons al Congrés, amb previsions d’àmbit nacional i balear. El programa especial oferirà informació en directe des de tots els punts d’atenció informativa a les Illes i a Madrid.

Amb tot aquest desplegament de programes especials i cobertures, la Radiotelevisió pública de Balears vol garantir, una vegada més, el respecte al pluralisme, la igualtat, la proporcionalitat i la neutralitat que reconeix la legislació davant fets informatius com les eleccions.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL