Dijous 09 a les 21.35


UEP! COM ANAM?
Conrarem ecohorts a Menorca, aprendrem de l’única margera d’Eivissa i farem una glosada a Mallorca
Dijous vespre, les aventures del programa més arrelat, fructífer i adobat d’IB3 començaran a terres menorquines, en concret als preciosos horts de Son Olivar de Baix de Ciutadella on creixen tota casta de fruites i verdures criades de manera ecològica. Allà, l’amo en Toni Ballador hi coneixerà un grup de joves pagesos i una intrèpida al·lota d’origen mallorquí que li contarà com un dia va tornar a l’illa dels seus padrins, va canviar radicalment de vida i va deixar les feines d’oficina per dedicar-se a conrar hortalisses i a vendre-les en el mercat. A Eivissa, entre i entre, també coneixerem una altra valenta dona que es dedica al dur ofici d’aixecar parets i que s’ha convertit en l’única margera de les Pitiüses amb títol de mestra artesana. Seran ben interessants aquests dos reportatges i, així mateix, seran ben curioses les històries rurals que també descobrirem per Mallorca. A s’Arracó, saludarem un gran criador de cavalls, que ens mostrarà els seus exemplars i els enganxarà a una arada per llaurar. A Muro, amb Felip Munar, visitarem els tresors de Ca S’Artiller: un museu particular, dedicat a la preservació del patrimoni etnogràfic. I també, com que Ca S’Artiller fou seu de l’Associació de Glosadors Mallorquins, alguns dels més reputats artistes de la glosa de ca nostra passaran per allà i ens oferiran una intensa i vibrant glosada. Finalment, a la seva prodigiosa terrassa, na Vanessa García ens ensenyarà a posar en marxa un pràctic cultiu domèstic de patates i també ens explicarà un remei senzill contra l’agrura a partir del suc d’aquests polivalents tubercles.

Uep! Com anam? s’emet dijous vespre, a partir de les 21.35 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #uep.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL