Divendres 24 a les 19.45


Els Jocs des Pla, en directe per IB3
Els Jocs des Pla, un dels actes més rellevants i esperats de les festes de Sant Joan de Ciutadella, tenen el seu origen en les justes i els torneigs medievals. Es duen a terme el dia de Sant Joan a la colàrsega del port de Ciutadella, a l’esplanada coneguda amb el nom des Pla.

El moment més esperat és el de l’ensortilla, en què el cavaller ha d’encertar una anella penjada per un fil amb una llança de fusta que rep el nom d’asta. Hi ha la teoria que, en els seus orígens, una dama llançava el seu anell (sortilla) al terra i els cavallers l’havien d’agafar amb una llança. El joc es repeteix tres vegades i els cavallers que aconsegueixen endur-se l’ensortilla tornen al seu lloc amb la punta de l’asta cap avall i reben com a compensació una cullereta de plata.

Des de les 19.45 h i fins a la mitjanit, set càmeres disposades en diferents indrets des Pla ens faran sentir i viure l’acte més espectacular de la festa. Hi intervindran com a convidats: el cavaller Josep Fedelich; Bosco Faner, que fou Caixer Capellà; el pintor Pepe Torrent i el voluntari Santi Coll, cofundador dels Amics de Sant Joan. Els comentaris seran de David Marquès i Pere Bagur.

Els Notícies Migdia i Notícies Vespre donaran informació, amb connexions en directe des dels llocs on se celebren els actes principals.

També IB3 Ràdio emetrà un programa especial des de la Plaça des Born entre les 12.00 h i les 13.00 h. Els conductors seran els periodistes Clara Aymamí, Lola Maiques i Carles Marquès.

Els actes també es podran seguir en directe per la web www.ib3tv.com. Es pot interactuar i fer el seguiment a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJoanIB3.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL