Dissabte 25 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
“L’estimulació de la creativitat a la natura”
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h. 

Aquest dissabte, dedicarem la nostra tertúlia, després de migdia, a parlar de l’estimulació de la creativitat a la natura a través del dibuix, l’educació i altres eines que serveixen per aprofitar els seus efectes beneficiosos sobre els infants i sobre la societat. Ens visitaran la il·lustradora Nívola Uyá, que ens contarà els objectius d’un taller d’estiu, “Il·lustració i creativitat en la Natura”, que es farà els propers dies 2 i 3 de juliol a Estremera Nova, una possessió del segle XVI situada a Bunyola. També comptarem amb la participació de Patricia Torena i Linda Botinelli, educadores i responsables de la iniciativa pedagògica “Ses Milanes”, que pretén posar els infants en contacte amb la natura, també a Bunyola.

Aprofitant que dia 25 és el dia de reflexió electoral, tot seguit, al programa farem un apunt sobre la base matemàtica dels sistemes electorals. Quina és la lògica de la llei D’Hondt? Quines alternatives hi ha? Sabíeu que Ramon Llull ja es va ocupar d’aquest problema al segle XIII? Tractarem de respondre aquestes qüestions amb Xavier Mora, professor del departament de Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i que fa unes setmanes es va desplaçar fins a Mallorca per fer una conferència en el marc del cicle Ramon Llull i el saber matemàtic, organitzat per la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-Xeix).

A la primera hora del programa, continuarem amb l’espai De Viatge. En aquesta ocasió anirem a Tanzània amb el fotògraf de natura Francis de Andrés, que ens contarà les seves impressions sobre aquest país i ens explicarà alguns secrets per poder fotografiar la fauna d’aquesta planura sense fi. En aquest viatge ens acompanyaran José Miguel Redondo, Sele, autor del bloc “El Rincon de Sele”, dedicat als viatges, i Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

Després de les 13 h, entrevistarem Lluc Mas, president de l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE), per saber quins són els objectius d’aquesta entitat de recent creació. Tot seguit, serà el torn de l’humor amb l’Entrevista Impossible de Xavi Canyelles i Luis Resines, i abans d’acabar descobrirem un nou capítol de Ciència Boja, en què el físic Adrià García ens contarà un aspecte insòlit o extravagant de la ciència, però amb una aplicació real que argumentarem al nostre programa.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir, gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter @BalearsFCiencia i al nostre Facebook Balears fa Ciència-IB3 Ràdio. També ho podeu fer al correu electrònic balearsfaciencia@ib3radio.com. 

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL