Dijous 30 a les 22.00


UEP! COM ANAM?
Reviu el passat d’una possessió recòndita
En el cor de la serra de Tramuntana, als peus del puig Caragoler, Felip Munar visitarà la possessió de Femenia Nou d’Escorca. Per aquelles contrades, acompanyat de l’hereu i propietari, d’un jove que hi fa d’amo i d’una antiga madona, contrastarà com era la vida en aquell paratge recòndit -­quan es tractava d’un dels llocs més allunyats i aïllats de tot Mallorca- i com ha canviat d’un temps ençà. Serà una didàctica experiència per a comprendre millor l’ancestral esperit pagès d’adaptació i superació.

Uep! Com anam? també descobrirà altres racons foravilers interessants i unes quantes feines del camp dignes d’admiració. A Alaior, ho aprendrem tot sobre la reproducció i la cria dels únics caragols de granja fets a Menorca. A Llucmajor acompanyarem un ramader a vendre la llana de la tosa d’enguany i sabrem com funciona aquest secular negoci que, avui en dia, es troba pràcticament en vies d’extinció.

A Muro coneixerem una curiosa pràctica d’arrel forana: la recollida de les flors dels til·lers de titularitat pública per emprar-les en infusions i remeis. I de cures i d’infusions també ens en durà Vanessa Garcia al seu hort urbà, per desinfectar la terra dels cultius domèstics i per evitar-nos algunes malures.

Uep! Com anam? s’emet dijous vespre, a partir de les 22 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #uep.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL